Vs:Energia

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 31.10.2009 at 15.35
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Quote:”Idioottimainen idea”
Aloitit vastauksesi kuuluisilla viimeisillä sanoilla. Idean tuomitsija asettaa itsensä jumalaiseen poliisin, tuomarin, ja teloittajan yhteisvirkaan, jota voisi ehkä kutsua vaikka diktatuuriksi. Jokseenkin kaikkia tieteen ja kehityksen kulmakiviksi nousseita ideoita on pidetty idioottimaisina koska ovat yleensä liian yksinkertaisina jääneet huomaamatta. Siitä taas viriäisi kiehtova patenttikeskustelu.
Quote:
”Kaasua saa ruuhka-Suomesta”

Totta. Sehän siinä onkin niin hienoa että verkosto on valmiina. Pyörää ei tarvitse keksiä, kuten kansanomaisesti voidaan oivaltaa. Nyt voimme jo syöttää biokaasua omaan verkostoomme ja vähentää tuontikaasun tarvetta. Mielestäni se antaa oikein hyviä neuvotteluasemia, sillä ilmastopoliittisesti poistamme pahinta kasvihuonekaasua ja tuotamme jätteistä energiaa paikallisesti EU:n alueella.

Quote:”Lappiin autolla ei pääsisi ollenkaan. ”
Mikähän sen estäisi? Koska Lappissa kaupunkien väkiluku ei päätä huimaa ja orgaanista ainetta on minne päänsä kääntää on biokaasu helposti perusteltu vaihtoehto jäteongelmiin, sekä maatalouden itsenäisempään toimintaan.
Bifuelin etuina on käyttäjän ja ympäristön sanelemat edut. Voihan auto toimia useillakin vaihtoehdoilla, mutta markkinoita ohjaa kysynnän lisäksi tarve. Tarvetta muodostuu ympäristön puutteista. Kaupungin ja harvaanasuttujen alueiden mahdollisuudet ja tarpeet ovat erilasia. Vety/Metaani, eli hytaanipolttokennot kehittyvät vauhdilla ja kun sähköautoista puhutaan, niin ensin olisi ratkaistava se patenteihin liittyvä ongelma, joka lepää suurien energiayhtiöiden kassakaapeissa. On tietysti loistavaa että uusia s.autoja silti kehitellään, mutta kun ne kehittyvät ja saavat liikaa suosiota, löytyy patenttikaapeista äkkiä nokia / iphone vastaavaa arsenaalia. Luotan enemmän vapaaseen koodiin, niinkuin nokiakin varmistelee tulevaisuuttaan tulevaan linux malliinsa.

Quote:”Fanatismia voi olla, mutta koko Piraattipuoluehan on fanatismia täynnä. Eikö voisi kutsua mielummin vaikka idealismiksi.”
En näe piraatteja fanaatikkoina, vaan fanaatikkoihin ja korruptoituneisiin poliitikkoihin ja virkamiehiin kyllästyneinä aktiiveina kansalaisina. Fanattinen ajattelutapa tuppaa helposti unohtamaan, että erilaiset ääriolot ja toisistaan eroavat elämäntapamallit ovat luovuuden, jos ei ehtoja, niin ainakin kehtoja.
Moneen koriin vertausta en näe haitallisena, kun omistan itse korini, pörssiyhtiön sijaan.

Quote:”Kaasutoiminen auto olisi voitu tehdä de-facto standardiksi jo ties kuinka kauan aikaa sitten, toisin kuin sähköauto, jonka toimintasäde on ollut varsin rajoitettu huonon akkuteknologian takia (lyijyakku erityisesti on täyspaska: myrkyllinen, lyhytikäinen, matalakapsiteettinen, syövyttävyys, vuotoriski, pakkasominaisuudet, paino). ”

Kaasutoimisia ovat kaikki polttomootorilla toimivat autot, kaasua syöttää sylintereihin kaasutin tai regulaattori.
Aika pitkän listan ongelmia latelit nykyisen s.auton harmiksi. Vaikka vaahdotettu lyijyakku on keksitty jo hyvän aikaa sitten, ei sitä paljoa kaupan hyllyiltä löydy. Ettei olisi patentti hukassa?

Quote:”Jos Suomessa olisi miljoona kaasutoimista autoa ja huomattavasti nykyistä enemmän kaasulämmitteisiä taloja, ei ole vaikea arvata kenellä on neuvotteluvaltti. ”

Ensinnäkin suurin osa suomen autoista ja taloista lämpiää lähi-idän jokseenkin kiistanalisella öljyllä. Öljylämmitteisen talon päästöihin ei ole vielä edes uskalletu koskea. Öljyn vaihtaminen metaaniin on vain polttimen vaihdon takana ja päästöihin tulee tuntuva muutos. Sama pätee puun energiakäytön hiukkaspäästöihin ja hiilinielun vähentämiseen hakkuilla. Biokaasua, tai jopa tuonti metaania, joka on käyttämättömänä ympäristöuhka, onkin helppoa vertailla öljyyn, kivihiileen, turpeeseen, puuhun tai viljan polttoon.

Quote:”Kuvittelu, että ihminen pystyisi edes yrittämälläkään saamaan aikaan irreversiibeliä tuhoa planeetalle on naurettava. Edes ydintalvi ei ole pysyvä ja se on kaikista helpoiten toteutettava ilmastomuutos. Ei muutenkaan olisi pahitteeksi höyrystää esim. Pakistania maailmankartalta, jos bonuksena vielä negatoidaan koko kasvihuoneilmiö. WIN-WIN skenaario.”

Ajatustasi ihmisen osattomuudesta ilmastomuutokseen, ei taida määrällisesti kovin moni jakaa. Ja valtion höyrystämisajatukset kuvaa ajatusmaailmaasi ongelmien ratkaisemisessa. Minua kiehtoo ensisijaisesti rauhanomaiset ja kestävät ratkaisut, joissa ihmisoikeuksia ei tarvitse rikkoa.

Samaa mieltä oleminen ei tarkoita välttämättä samankaltaisia motiiveja tai ajatuksen kulkua.