Vs:Energia

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 30.10.2009 at 15.00
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Bifuel on lähtökohtaisesti rakennettu autoteollisuuden ehtojen mukaisesti. Kun bensiinikäyttöiseen on rinnalle asennettu metaanivaihtoehto, on auto käynnistettävä ensisijaisesti asennetun ECU.n säätöjen mukaisesti ja rinnalle otettavaan järjestelmään voi siirtyä vasta sitten. Vähän kuin tuplabuuti win/linux tai Windows sinänsä. Metaani on kuitenkin niin kuin linux koska pääset säätämään sitä itse. Tosin voit vaihtaa alkuperäisen itse säädettävään ECU.uun ja ohjelmoit toosan omiin ajohaluihisi sopivaksi. Autot ovat koneita joita tuunataan ruuveista softaan. Ainoastaan metaania käyttäväkin on mielestäni lattea vaihtoehto, koska siinä voitaisiin käyttää hybridin etuja. Voisi ajaa kaupungissa sähköllä ja kun piuhat käy lyhyiksi, rutkuttelisi kaasulla, jos naapuri ei lainaa töpseliä. On energia fanatiikkaa ajatella yhden energiavaihtoehdon maailmaa, joka on luonnostaan monimuotoinen. Ympäristö säätelee mitä on luonnostaan tarjolla, ja mahdollisimman tehokkaasti lähiympäristömme haittoja hyödyksi kääntäen, luomme uuden puhtaan ja tehokkaan energiateknologian. Silloin työllistävät vaikutukset ja luovan yrittämisen taidot kasvavat.

Maassa on lämpöä ja matalaenergiatalojen rakennuskyky on olemassa. Energiamonimuotoisuus on luontevampaa kuin kampittava monopoli. Ruotsalaisten biokaasuverkosto on täysin venäläisistä riippumaton ja EU alueella on maakaasuesiintymiä. Sulkuventtiili toimii kaksisuuntaisesti. Sen voi laittaa myös kotimaassa kiinni ja taivutella kaasun toimittajaa parempiin ehtoihin ja sopimuksiin. Hyvien tapojen poliittista sopimuskulttuuria tavoitellen.

Ilmastomuutoksen takia metaanipäästöt kasvavat rajusti, ja maahan sitoutuneita metaanitaskuja pääsee vapautumaan ilmakehään. Metaaniteknologiaa voisikin kutsua puolustusteknologiaksi, koska meidän on pakko poistaa metaania kierrosta jos haluamme hengittää ulkoilmaa. Linnuilla ja matelijoilla on paremmin metaanipitoisuuksia kestävät happea rikastavat hengityselimet (7-12 ilmapussia) mutta meille tavallisille ihmisille käy sanoisinko köntsästi, kun metaanipitoisuudet kasvavat.

Jossain joskus tuule tai aurinko paistaa, paskaa riittää kaikkialla missä ruoka maistaa.
Hajautettu enrgiapolitiikka sopii myös puolustusvoimille sillä keskitetyn suuren ja haavoittuvan voimalan suojeleminen on hankalaa, varsinkin jos vaikka nokkapokka tilanteessa veli-venäläinen ostaakin laitoksen osakkeet, ellei omista niitä valmiiksi. Nykyisiin valtapuoluepoliitikkoihin on ainakin vaikea luottaa isoissa päätöksissä. Oikestodemaria myydään jo EU johdolle. Jalostuksen tulostahan se on, mutta minkähänlaisia geenejä on manipuloitu, kun keskusta orienttoitunut vasemmistoporvari onnistuttiin liimailemaan möriseväksi Paavoksi?