Vs:Entä kaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Entä kaupallinen kopiointi? Vs:Entä kaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 27.8.2009 at 11.34
Profiilikuva käyttäjästä Spif

wtc kirjoitti:
Quote:Piraattipuolue ei siis hyväksy sitä, että musiikkia/elokuvia tms. jaettaisiin verkossa siten, että jakaja saa tästä kaupallista hyötyä. Samoin esimerkiksi mallinnussoftaa ei saa kopioida kaupallisessa tarkoituksessa.

Miten piraattipuolue ehdottaa, että näitä rajoituksia noudatettaisiin? Kuka valvoo?

Tällä hetkellä ohjelmistojen lisensointeja yrityskäytössä valvoo ainakin BSA. Googlella löytynee paljon uutisia heidän toiminnastaan. Musiikin ja elokuvien luvattoman kaupallisen käytön valvominen on tietysti paljon helpompaa. Jos joku sellaista yrittää tehdä niin sitä toimintaahan pitää mainostaa ja siitä jää automaattisesti kiinni. Toki nykyään on paljonkin tahoja jotka musiikin ja elokuvien käyttöä valvovat. Taitavat kaikki olla mediateollisuuden rahoittamia, esimerkkinä vaikka Mediadefender. Nämä Mediadefenderin kaltaiset puljut valvovat käsittääkseni lähinnä kuluttajia eikä kaupallisia tahoja.

En näe mitään ongelmaa valvonnan toteuttamisessa luvattoman kaupallisen käytön osalta. Hyvin se valvonta on tähänkin asti sujunut eikä piraattipuolueen mielestäni siihen tarvitse mitään muutosta ehdottaa.

wtc kirjoitti:
Quote:Koko argumentti epäkaupallisen kopioinnin vapauttamiseen perustuu siihen, että ”rajoittaminen vaatii kansalaisoikeuksien polkemista” – eikö näitä samoja oikeuksia jouduta polkemaan jotta saadaan kaupallista kopiointia rajoitettua?

Ei kaupallisilla tahoilla ole samoja oikeuksia alunperinkään. Eikä tarvitsekkaan olla. Kansalaisilla sen sijaan tulee nämä oikeudet olla, koska ne ovat ainoa asia joka takaa demokratian toteutumisen.