Vs:Entä kaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Entä kaupallinen kopiointi? Vs:Entä kaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 28.8.2009 at 16.33
Profiilikuva käyttäjästä Spif

Menee nyt tämäkin keskustelu aiheen ohi ja väärien faktojen vatvomiseksi. Alkuperäinen kysymys oli:

Quote:Miten piraattipuolue ehdottaa, että näitä rajoituksia noudatettaisiin? Kuka valvoo?
Tähän on nyt tullut vastaus että ihan samanlailla voidaan valvoa kuin tähänkin asti ja samojen tahojen toimesta. Minkä ihmeen takia pitää vatvoa onko BSA:lla nyt varmasti riittävästi oikeuksia valvomiseen? Ei ole ainakaan BSA valittanut.

Aika vanha uutinen nyt, mutta kaippa sitä valvontaa toteutetaan tänäkin päivänä näillä yllätyskäynneillä. Tiedä sitten valitaanko kohteet ilmiantojen perusteella vai miten.
http://sektori.com/uutinen/bsa:n-tarkastuksista-useille-yrityksille/4173/
Quote:Ohjelmistonvalmistajien etujärjestön Business Software Alliancen (BSA) viime vuonna suorittamissa yllätysetsinnöissä löytyi laittomia ohjelmistoja yhteensä lähes 300 000 euron edestä. Ulosottoviranomaiset tekivät etsintöjä kesällä kahden ja syksyllä viiden suomalaisen yrityksen tiloihin eri puolilla maata. BSA on toistaiseksi päässyt sopimukseen korvauksista kahden tekijänoikeusloukkaukseen syyllistyneen yrityksen kanssa.
Toinen ihan luettavaksi kelpaava uutinen:
http://www.digitoday.fi/data/2009/08/17/bsa-suomen-kaikissa-yrityksissa-laittomia-ohjelmia/200918282/66

Keinoja valvontaan siis on vähintään riittävästi. Paras keino varmasti on odotella työntekijöiden tekemiä ilmiantoja. Pelote ilmiannosta on jo tehokasta ennaltaehkäisevää valvontaa. BSA käyttää sitäkin tehokkaasti hyödyksi kuten aiemmassa postauksessa linkittämästäni uutisesta kävi ilmi. Ei ole piraattipuolueen tehtävä pohtia miten BSA saisi vielä paremmin rahastettua yrityksiä.

jhol kirjoitti:
Quote:Voihan sen yksityishenkilönkin ilmiantaa kaveri tai naapuri, tilanne on aivan sama.
Mikä pointti tässä on? Tarkoitatko että BSA:n pitäisi ryhtyä vainoamaan yksityishenkilöitäkin? Vaikka ohjelmistoalalla on aivan selvä että yksityishenkilöiden käyttämistä piraattisoftista on ohjelmistoyrityksille pääasiassa pelkkää hyötyä. (opiskelijoiden totuttaminen yms.)