Vs:Entä kaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Entä kaupallinen kopiointi? Vs:Entä kaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 29.8.2009 at 6.33
Profiilikuva käyttäjästä Spif

jhol kirjoitti:
Quote:Pointti on, että puolustelette yksityishenkilöiden harrastamaa kopiointia vain ja ainoastaan sillä, ettei sitä voi (täysin) valvoa.

Olen osoittanut ettei voi kaupallistakaan kopiointia valvoa (yhtään sen enempää).

Et ole sinäkään ilmeisesti sitä kuuluisaa puolueohjelmaa lukenut. Epäkaupallisen kopioinnin vapauttamiseksi siellä on listattu kuusi eri perustelua. (Montakos perustelua itse keksit sen kriminalisoimiseksi jos jätät pois vääristeltyjen piraattipuolueen perustelujen kommentoimisen?) Ensimmäinen perustelu puolueohjelmassa joka on ainakin minusta tärkein liittyy tuohon mitä sanoit, mutta olet senkin ymmärtänyt väärin. Kyse ei ole siitä että valvominen olisi mahdotonta, vaan että toiminnan kriminalisointi ja sitä mukaa tehtävät valvontayritykset rajoittavat perusoikeuksia merkittävästi. On varmaankin mahdollista valvoa ja estää tiedoston jakoa, mutta se tarkoittaa samalla kaiken yksityisen viestinnän valvontaa ja sensurointia.

Missä kohtaa sinä nyt osoitit ettei kaupallista kopiointia voisi valvoa? Mielestäni aiempi keskustelu osoittaa juuri päinvastaista. Lisäksi vaikka kaupallista kopiointia ei voisikaan valvoa niin eihän se sitä tarkoita että yksityinen kopiointi pitää kriminalisoida.. Nyt olet jo piraattipuolueen tavoitteistakin pihalla perusteluiden lisäksi.

jhol kirjoitti:
Quote:Tämä väite on älyttömyydessään huippu. Taitaa olla niin selvää ettei asiaa kannata sen enempää miettiä, vai?
Voisit sinä sitä hieman miettiäkkin niin voisit perustella väitteesi. Puhuin muuten tuossa vain ohjelmiston luvattomasta kopioinnista. Lainasit tekstistäni osan ja väität minun tarkoittavan sillä musiikinkin kopiointia. Musiikin kopioinnin haitallisuudesta on mahdollista hieman enemmän kiistellä, mutta siihen olen antanut perusteluja jo toisessa viestiketjussa joten jutellaan siitä vaikka siellä.