Vs:Entä kaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Entä kaupallinen kopiointi? Vs:Entä kaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
jhol # Posted on 28.8.2009 at 15.09
Profiilikuva käyttäjästä jhol

jarkkoph kirjoitti:
Quote:
Senjälkeen kun BSA on todisteet yhdestä laittomasta ohjelmakopiosta he voivatkin tulla viranomaisten kanssa erityistarkastukselle.

Ei voi tulla – vain poliisilla on oikeus tehdä tällaisia tutkimuksia. On mahdollista että poliisi on pyytänyt ja saanut luvan oikeudelta käyttää BSA:n teknistä apua, mutta epäilen että tuo ei enää nykyään onnistuisi.

Siis jos poliisi tulee BSA:n kanssa niin kannattaa lukea paperit erittäin tarkkaan läpi.

Scoffa kirjoitti:
Quote:
Kyllä taitaa olla BSA:lla oikeus tulla visiitille siinnä vaiheessa kun todisteita löytyy. Jos ei visiitille niin oikeuteen ainakin.

Visiitille ei todellakaan. Oikeuteen saa tulla, mutta oikeus punnitsee sitten kuinka luotettavia todisteet ovat. Jos BSA väittää jotain ilman poliisin tekemää tutkimusta on se yhtä tyhjän kanssa.

Quote:
Todisteitahan ei lisenssisoftista ole välttämättä vaikea saada, esimerkiksi jokin autocad ohjelmisto monien muiden lailla muistaakseni merkitsee lisenssin omistajan tiedoston metatietoihin ja se näkyykin kai useassa yhteydessä.

Siis kymmenen ihmistä voi käyttää yhtä-kahta lisenssiä. Sitäpaitsi tuo voi olla ihan laillista (kunhan käyttäjiä ei ole yhtäaikaa enemmän kuin lisenssejä). Todisteita erittäin vaikea saada.

Quote:Lisäksi yrityskäytössä noiden kalliimpien ammattilaissoftien käytössä jatkuvat päivitykset ovat yleensä hyvin tärkeitä.

Tiedän useita tilanteita joissa päivityksiä on vältetty kuin ruttoa (kun ne aiheuttavat uusia bugeja, yhteensopimattomia tiedostoja, jne).

Lisäksi useita koneita suurinpiirtein yhtä helppo päivittää kuin yhtä. Tai asentaa verkkolevylle …

Voihan sen yksityishenkilönkin ilmiantaa kaveri tai naapuri, tilanne on aivan sama.