Vs:Epäkorrektia, whiic!

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 3.11.2009 at 0.03
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Vikinät palkoista ja koulutuksista ovat tasa-arvoasioissa ovat kyllä melkoista ongelman liioittelua. Pari prosenttia eroa – mahtuu suunnilleen virhemarginaaleihin, kun vielä ottaa huomioon, että naiset harvemmin edes hakeutuvat korkeampipalkkaisiin virkoihin.

Ja mikä ihme senkin takana on, että jokaiseen ammattikuntaan täytyy väkisin pyrkiä saamaan 50/50-sukupuolijakaumaa sukupuolisesti syrjivillä pääsykoepistebonuksilla, kun vika on yksinkertaisesti se, että toista sukupuolta ei niin kovasti kiinnosta se ala? Entä miksi vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneet naiset saavat pisteitä silloinkin, kun pakollisen vastaavan palveluksen suorittaneet miehet eivät?

Narisijoista kummallisimpia ovat kuitenkin ehkä ne miehet, joiden ego ei kestä sitä, jos ”paremmalla” puoliskolla on parempi palkka. Onko niin pienet munat, kun itsetunto kaatuu siihen? Itse ainakin olisi hyvin helpottunut, jos olisin aviossa naisen kanssa, jolla olisi minua paremmat tulot. Ei tarvitsisi huolehtia siitä, että jos oma työpaikka menee, menisi perheen alanto samalla. Ottaen vielä huomioon, että teollisuusaloihin erityisen kovasti iskevä lama iskee miessukupuolen työllisyyteen eniten. On olemassa mahdollisuuksien tasa-arvo – ja sitten on erikseen tasapäistäminen. Mies joka vikisee kateellisena oman vaimonsa palkasta ei taatusti ole tasa-arvon kannalla.