Vs:Epäkorrektia, whiic!

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 3.11.2009 at 11.56
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Aihe #5: Nainen miehen ruumiissa (tai toisin päin)

Sinällään en ottaisi transseksuaalisilta oikeutta pois mutiloida ruumistanta sen enempää kuin ottaisin naisilta oikeutta hankkia silikonit tai vaikka lävistyksen tai tatuoinnin.

Minä on naurettavinta, on tämä hokema itse: syntynyt väärään ruumiiseen. LOLWUT? Siis onko sielu jotenkin ollut valmiina ja asennettu kohdussa väärään sikiöön? Eikö olisi loogisempaa korjata kaksi eri sukupuolen transsukupuolista vaihtamalla heidän sielunsa paikallispuudutuksessa? Säästyttäisiin kalliilta psykiatriselta analyysiltä leikkauksen tarpeellisuudesta, hormoonihoidolta, leikkauksilta itseltänsä ja leikkauksen jälkeisiltä hormoonihoidoilta.

Ehkä ihmiset, jotka argumentoivat ”syntynyt väärään ruumiiseen”-hokemalla haluavat lähinnä tarjota luuta kristitylle, joka kokee oman ruumiinsa mutiloinnin synniksi hänen Jumalaansa kohtaan. Siis ei transsukupuolisen jumalaa, vaan kriitikon omaa. Ikään kuin se asia heille (kriitikoille tai heidän Jumalallekaan) kuuluisi.

Miksi argumentoida asiaa kristitylle?

Itse keksin kyllä hyvän perustelun: sillä voi motivoida kristityn kommentoimaan takaisin. Ja se on äärettömän hauskaa. Kiitän Risto Rautkoskea mielipidekirjoituksesta Aamulehteen 3.11. otsikolla ”Psykiatrian ja kristillisyyden konkurssi”. Artikkelin lukeminen oli piristi kummasti ja toi hymyn naamalle. Myötähäpeää en osannut tuntea, koska en osaa rinnastaa itseäni hänen kaltaiseen ihmiseen. Nautintoni kirjoitusta lukiessa oli omantunnontuskilla pilaamatonta.

Parhaita otteita:
”sukupuolenvaihdosongelmien kanssa työskentelevät psykiatrit ovat ajatuksiltaan ”setalaisia” ja kovin vähän Raamattua tuntevia kristittyjä”
Aika hyvä käsitys siitä mitä tietoa ja taitoa psykiatrilta kaivataan. En tiedä itsekään tarkemmin, mutta Raamatun ikivanhojen raapustuksien lukeminen ei kyllä kuulu ainakaan kaikista tärkeimpään oppimateriaaliin.

”Tässä tapauksesssa psykiatrian konkurssin seurauksena sukupuoluelimet leikataan kirkkoherralta pois. Olisi pitänyt muuttaa ajatuksia ja vahvistaa minäkuvaa Jumalan luomana miehenä”
Sukupuolista identiteettiä koskevat häiriöt tuskin ovat sen enempää parannettavissa kuin aiemmin mainitut parafiliat. Parafiliasta ei parannuta, se vaan opitaan tukahduttamaan. En usko, että pitkälle edistyneestä transseksuaalisuudestakaan voi parantua. Ongelma on, että sitä ei voi tukahduttaakaan, koska tukahduttaminen johtaa itsetunnon romahdukseen, itsensä syyllistämiseen, masennukseen, jne. On nimittäin eri asia tietoisesti tukahduttaa jotakin yksittäistä seksuaalisuuden ilmenemämuotoa kuin tukahduttaa minä-kuva… sillä tukahdutetun minä-kuvan tilalle ei ole mitään tarjolla – ainoastaan ”minättömyys”.

”Hoitotoimet maksavat ja ovat maksaneet tosi paljon. Sillä rahalla olisi elätetty, koulutettu ja kasvatettu kristityiksi noin 15 orpolasta esimerkiksi Intiassa.”
Ajatus siitä, että asia olisi hoidettu pelkällä psykiatrialla olisi todennäköisesti epäonnistunut ja maksanut suuria summia. Epäonnistuessaan se olisi aiheuttanut pahenevia itsetunto-ongelmia. Ajatus siitä, että asia olisi hoidettu uskonnollisella pohdiskelulla olisi vielä todennäköisemmin epäonnistunut ja johtuen Raamaton äärimmäisestä vihamielisyydestä kaikkea poikkeavuutta kohtaan, johtanut vielä syvempiin itsetunto-ongelmiin.

”yritykset muuttaa nainen mieheksi ovat päättyneet kovin usein murheellisesti eli itsemurhaan”
Transsukupuolinen on sairas ihminen. Henkisesti epästabiili, ja altis muutoinkin itsemurhan suorittamiseen. En usko, että leikkauksen suorittaminen lisää tätä riskiä. Jos joku tutkimus todistaisikin, että sukupuolenvaihdosleikkauksen läpi käyneet tappavat itsensä todennäköisemmin kuin he, jotka eivät ole leikkausta saaneet, se todistaa lähinnä sen, että ihmiset, joilla ei ole tätä mielenhäiriötä ovat todennäköisempiä välttämään itsemurhan. Leikkaamattomat transsukupuoliset eivät muodosta tilastoissa näkyvää populaatiota leikkaamattomasta kansanosasta. He ovat marginaali.

On suuri onni, että jokin provosoi hänet kirjoittamaan Raamatusta, ja valistamaan koko Suomea siitä kuinka kristinuskon opeilla päästään niin paljon pidemmälle kuin psykiatrialla, ja siitä että psykiatrien tulisi ensisijaisesti noudattaa Raamattua oman ammattietiikkansa sijasta. Toivon, että jatkossakin kristittyjä provosoitaisiin kommentoimaan asiasta. Olikohan Jeesus transsukupuolinen…