Vs:Euroopan parlamentin telekommunikaatio paketti

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Euroopan parlamentin telekommunikaatio paketti Vs:Euroopan parlamentin telekommunikaatio paketti

Julkaisija Vastaukset
Arhac # Posted on 20.4.2009 at 19.48
Profiilikuva käyttäjästä Arhac

Huomenna 21.4. on tärkeä äänestys ITRE ryhmässä ja erityisesti lisäys 138:n tulevaisuus (ensinmäisessä käsittelyssä) nyt toisessa käsittelyssä nimellä 46=135. Jos enemmistö äänestää sen vastaan, tai kompromissin puolesta, se on erittäin vaikea saada mukkan lopullisessa äänestyksessä 5.5.

Lyhyesti se sanoo että ei voi sulkea käyttäjä pois netistä ilman että asia on päätetty tuomioistuissa. Alkuperäinen teksti on siis:

”Applying the principle that no restriction may be imposed on the fundamental rights and freedoms of end-users, without a prior ruling by the judicial authorities, notably in accordance with Article 11 of the Charter of Fundamental Rights of the European Union on freedom of expression and information, save when public security is threatened in which case the ruling may be subsequent.”

Tällä on pari hyviä linkkiä asiasta:
La Quadrature, 138:n matka ja miksi se on tärkeä
La Quadrature, MEPien ja Catherine Trautmannin rooli

Ranska, HADOPI lain takia, ja Britannia haluaa tämä pois paketista. Toinen juttu on että jos se saa pysyä artikkelina lakitekstissa se on sitten voimassa kaikki EUssa, jos se kompromissi menee läpi se on taas ehdotus ja vapaehdoista otta käyttöön. Telekompaketin teksti tulee olemaan laki myös Suomessa.

Ota yhteyttä vaan, olen itse kirjoittanut monta kertaa ja minulla on luonnos työn alla taas ;)
Jos on vaan mahdollista niin soita ja kysy suoraan jos he aikoovat äänestää sen alkuperäinen tekstin puolesta. Mutta on kiire, tänään ja huomenna aikaa.