Vs:GMO

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 20.10.2009 at 19.51
Profiilikuva käyttäjästä whiic

OSQ: ”Kun kommentoin ydinvoimaa, korostin ensisijaisesti enrgiamonopoleja

Energiamonopoleja voi olla vain yksi toimialalla. Jos ydinenergialla on ”energiamonopoleja” sillä ei ole silloin energiamonopoleja, koska toimijoita on enemmän kuin yksi. Tällä hetkellä Olkiluoto-1 ja 2 ovat TVO, ja Loviisa-1 ja 2 ovat Fortum. Se ei ole mikään monopoli siis. Rakenteilla oleva Olkiluoto-3 on TVO:lle (ymmärrettävästä syystä, sijainti).

Kuudennelle reaktorille hakee rakennuslupaa E.ON, Fennovoima, TVO ja Fortum.

Jos typeryyksissä jatkossakin seuraavatkin N reaktoria jaetaan vain TVO:n ja Fortumin kesken, niin siitä sopii syyttää kilpailutusta, mutta ei ydinvoimatekniikkaa, eikä patentteja. Ei TVO ja Fortum edes omista niitä patentteja. Sieltä ne komponentit tulee samoilta konglometeraateilta kuin tietokoneen monitorisikin (esim. Siemens, Toshiba).

Ja turha todellakaan tehdä numeroa siitä, että ydinvoimatekniikka on pitkälle patentoitua (vaikka patentoija ei suinkaan olekaan TVO tai Fortum), sillä jokaiselle laakerille, potkurilavalle ja jopa muttereillekin on haettu patenttia siellä uusiutuvan energian piirissä.

OSQ: ”Kokoomushan on onnistuneesti ajanut ydinvoimalahankkeita ja julistanut puolueensa
”ydinvihreäksi”, ja vihreät turhaksi ympäristöosaamattomaksi puolueeksi.”

Eiköhän se ole vähän niinkuin totuuskin. Viherhihhulit vaan hihhuloi.

OSQ: ”Ydinkysymyksenä näenkin ratkaisemattomien tai huonosti ratkaistujen ongelmien määrän.”

Hah. Vihreäthän ne olisi kaatamassa ydinvoimahankkeet, mutta mitä he tarjoavat tilalle? Tuulivoimaa ja aurinkovoimaa, jotka molemmat ovat tunnettuja äärimmäisen ennustettavasta ja tasaisesta antotehosta sen lisäksi, että niiden rakentaminen on kannattavaa vain valtion tukirahoilla. Jos sähköä ei ole tuetta kannattavaa tuottaa uusiutuvalla energialla, onko itsestäänselvyys, että uusiutuva energia on ekologistakaan täällä kaukana pohjoisessa?

Poikkeuksena tietenkin ne uusiutuvat energiat, jotka eivät ole sään armoilla: jätteenpoltto ja vesivoima. Tosin Vihreät taitavat näitä uusiutuvia energianlähteitä vastustaa… kun esimerkiksi jätteenpoltto ”kannustaisi” kuluttamaan. Kysymys hihhuleille: onko yleisjätteen kasaaminen kaatopaikoille tähänkään asti hidastanut kotitalouksien jätepäästöjä? Luulen, että niin kauan kuin se jätevuori ei kasva keskelle keskivertokuluttajan olohuonetta, jätevuoren kasvaminen sinne missä sitä ei näe eikä haista, ei kiinnosta valistumatonta ihmistä.

”Kulutuksen vähentämiselle” vastustamalla kaikkea jätteen hyötykäyttöä on annettu jo mahdollisuus. Se ei vaan toimi. Nyt olisi aika alkaa polttamaan jätteitä, uusia ja jo kertyneitäkin jätevuoria.

Gagis: ”Minä olen demokraattinen vaikuttaja enkä täytäntöönpanija, pyrin siis edistämään omia mielipiteitäni”

Ja näin se pitääkin olla. Ainoastaan Soini on sen asteinen populisti, että ei omaa kantaa itse mihinkään asiaan. Tai oikeastaan omaahan hän, mutta ei kehtaa tunnustaa sitä, koska pitää populismia jonakin ylpeyden aiheena.

OSQ: ”Lisäksi kansan enemmistö on ydinvoimavastainen ja siltä osin demokratia ei toteudu.”

Sitaattina wikipediasta:
”Ylen mukaan yli puolet suomalaisista vastusti lisäydinvoiman rakentamista syyskuussa 2009.

EU:n alkuvuonna 2008 tuottaman mielipidekyselyn mukaan suomalaiset ovat innokkaimpien ydinvoiman kannattajien joukossa EU:ssa: vastanneista suomalaisista 61 % kannatti sähkön tuottamista ydinvoimalla”

Ts. kysymyksen asettelu siten, että kannattaako ydinvoimaa ja kannattaako LISÄydinvoimaa vaikuttaa varmaankin useamman prosenttiyksikön kyselyn tuloksiin. Lisäksi todettakoon, että vaikka kansa olisi asiasta X enemmistönä mieltä Y, ei Y siltikään ole automaattisesti paras ratkaisu. Edustuksellisessa demokratiassa yksittäisen asian toteutuminen kansan enemmistön tahdon vastaisesti on mahdollista eikä edes tuomittavaa toimintaa edustajilta. Edustajilla on kansaa enemmän aikaa ja pätevyyttä arvioida asioita syvällisemmin ja tehdä päätökset niiden arvojen perusteella joiden perusteella on äänestäjäkunnalle luvannut toimia. (Minus ne niljakkeet, jotka antavat perättömiä vaalilupauksia ja valehtelevat elämänarvonsakin…)

Ja mitä kysyit siitä ovatko ”akateemiset piraatit” yleensä samaa mieltä Gagiksen kanssa, niin siihen en osaa sanoa. Itse olen kai ”akateeminen piraatti” itsekin vaikka en aio ehdokkaaksi vaaleissa, ja kantani on Gagiksen kaltainen ainakin kaikissa tässä ketjussa esitettyjen kantojen osalta. Syy miksi mm. ydinvoimamyönteisyyttä löytyy piraateista niin paljon voi olla siinä, että ydinvoimavastaiset piraatit ovat jäseninä Vihreiden nuoriso-organisaatiossa, joka on melko piraattimyönteinen sekin, mutta hihhulimpi kuin me.

En kuitenkaan kehota ydinvoimavastaisia piraatteja äänestämään Vihreitä enkä ehdota heitä jättämään Piraattipuoluetta. Vihernuorilla ei paljoa sananvaltaa nimittäin ole Viherjäärien (emo-organisaation) harjoittamaan politiikkaan – valitettavasti. Sama pätee ”Tieteen ja teknologian vihreät” porukkaan. Olisi kiva, jos vanhat stalinistipatut emojärjestössä kuuntelisivat hieman järjen ääntä, kun sitä puolueen sisältäkin löytyy.