Vs:GMO

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 21.10.2009 at 20.48
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

”whiic
Ja turha todellakaan tehdä numeroa siitä, että ydinvoimatekniikka on pitkälle patentoitua (vaikka patentoija ei suinkaan olekaan TVO tai Fortum), sillä jokaiselle laakerille, potkurilavalle ja jopa muttereillekin on haettu patenttia siellä uusiutuvan energian piirissä.”

Sisällön ymmärtämisessä lienee vaikeuksia. Suurien energiayhtiöiden omistamien vaihtoehtoisia energiatuotantoja edistävien patenttien ”kassakaapittaminen”, eli käyttöön ottamisen estäminen on protektionismia, jolla luodaan keinotekoista monopoli asemaa.
Olet kovin innoissasi ydinvoiman kannalla. Jos vertauksesi vihreiden hihhuloinnista viittasi uskonnolliseen hurmokseen ydinvoimakielteisessä kannassa, en näe eroa hihhuloivassa ydinvoimamyönteisessä kannassa. Hurmos ja asiat sekoittuvat pahasti, ja vaihtoehdot katoavat taustalle, kuten otsikko GMO. Onhan se tuttua politiikassa jo antiikin ajoilta.
divide et impera

Wikipedia
Hihhuli on (jyrkästä) lestadiolaisesta tai kiihkoilijasta, intoilijasta käytetty halventava nimitys[1]. Sanaa on käytetty 1800-luvulta asti. Sana muodostui lestadiolaisten tilaisuuksissa liikutuksissa olleiden hih huh -huudoista. Lestadiolaisuuden yleinen nimitys oli 1800-luvulla ”hihhulilaisuus”.

”whiic
onko itsestäänselvyys, että uusiutuva energia on ekologistakaan täällä kaukana pohjoisessa?”

Kyllä on itsestään selvää että hajautettu biokaasu, tuulivoima, aurinkovoima ja maalämpötekniikan hyödyntäminen ovat ekologisia ratkaisuja. Lisäksi ne luovat uudelle innovatiiviselle teknologialle kasvumahdollisuuksia, unohtamatta työpaikkoja ja tukivapaata maataloustoimintaa.