Vs:GMO

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 20.10.2009 at 7.23
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Patenttiruokaa ja monopolienergiaa

Vihreiden toiminta onkin saanut monet sen kannattajat ymmälleen, tosin ehkä eri syistä kuin mainitsit. Kun vihreästä liitosta tuli puolue, sinne pesiytyi monenlaista poliitikkoa, joilla oli taustana muita puolueita. Liitto olisi varmasti reagoinut moniin asioihin aivan eri voimalla ja aktivismilla kuin nykyinen puolue. Esimerkkinä voisin kertoa osan keskustelusta Next energy tapahtumassa Janina Anderssonin kanssa. Kun kysyin häneltä miksi vihreät eivät ole ottaneet vaihtoehtoisia energiatuotantoja esille julkisuudessa voimakkaammin, vastasi hän että ”suuret energia yhtiöt kieltävät sen”. Lainaus on sanasta sanaan. On vaikeaa kuvitella, että hän olisi liittoaktiivina vastannut samoin.

Piraattipuolueen tulevaisuus onkin mielestäni selvissä linjauksissa. Vastaavanlaiset kommentit voisi pitää silloin äänestäjien pettämisenä.

Monopolit, patenttiasiat ja yksilönoikeudelliset asiat ovat olleet minun syyni liittymiseeni ensimmäistä kertaa poliittiseen puolueeseen. Samat syyt mistä koko liike on syntynyt. Kuinka sitten määritellään oikeus kopiointiin, olisi mielestäni keskittymisen painopiste.

GMO on patenteilla rakennettua monopolia jonka takana toimii yksi yhtiö nimeltä Monsanto sisaryhtiöineen. Microsoft on pientä siihen verrattuna. Muista aiheeseen liittyvistä ongelmista sopii googlata, sillä linkkien määrä tukkisi sivun. Kun viljelijät polttavat viljaansa ja maidontuotantoa ylläpidetään tukiaisilla, ovat nälänhätä tai tutkimustietoihin ja ympäristöhyötyihin viittaukset asiantuntematonta kommentointia. Sama pätee vähemmän vedenkäytön, lannoitteen ja tuholaismyrkkyjen osalta. GMO kestää paremmin myrkkyjä ja siksi niitä voidaan käyttääkin runsaammin. Kannabiksen hyödyt kuituna ja ravintona tai lääkkeenä eivät ole liioin salaisuuksia. Suomessa viljellystä puristettu hamppuöljy sisältää omega 3, 6, ja 9.ää ja on lisäksi luomutuotettua.

Energiamonopolit ovat uusiutuvien energiamuotojen suurin este. Poliittinen lobbaus on EU:ssa saanut jo painostuksen merkit. Kun omat vihreätkin kommentoivat aiheesta edellä mainitusti, on syytä puuttua tilanteeseen poliittisesti. Öljyteollisuuden patenttivarastot estävät muutosta protektionismin keinoin. Ydinvoimakysymys ei ole tekninen vaan poliittinen. Ydinvoimaa tehdään monopoliyhtiöiden voimin. Lisäksi kansan enemmistö on ydinvoimavastainen ja siltä osin demokratia ei toteudu. Turve on kivihiiltä saastuttavampi ja ongelmallinen tuottaa. Syötäväksi viljeltyjen kasvien energiakäyttö on vähintäänkin epäeettistä tukiaisten turvin.