Vs:Google kartellitutkintaan USA:ssa

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Google kartellitutkintaan USA:ssa Vs:Google kartellitutkintaan USA:ssa

Julkaisija Vastaukset
Multiprivatisti # Posted on 27.6.2011 at 15.40
Profiilikuva käyttäjästä Multiprivatisti

misc kirjoitti:
Quote:http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Google+joutuu+kartellitutkintaan/1135267204899

Jos oikein ymmärsin niin Googlen hakutuloksia on peukaloitu Googlen palveluista kertovien sivujen esiintuomiseksi tai sitten hakukoneessa on Googlen palveluita mainostavia liitännäisiä

Tietysti tuolainen Googlen toiminta on arveluttavaa, mutta kuuluu mielestäni vapaaseen markkinatalouteen. Tämänkaltaisten vapaaehtoisten kartellien kieltäminen johta avain siihen että palvelujen tuottaminen niiden päällekkäisen tuotannon kautta hinnat kuluttajille nousevat.

— Edes hinnoista tai markkina alueista sopiminen tuottajien kesken kartellissa ei ole samasta syystä kuluttajien kannalta haitallista koska hinnat määräytyvät ensisijaisesti kysynnän ja tarjonnan kautta. Tuottajien kannattaa myydä hyödykkeitä tietty optimimäärä tietyllä optimihinnalla — eikä hintakartelli olisi tällöin aina edes taloudellinen ratkaisu.

Hintakilpailu on kallista tuottajille — ja sen käyminen aivan marginaalisillakin hinta eroilla johtuu usein vain kartellilainsäädännöstä.

Jos taas jotkut tuottajat pystyvät tuottamaan jotain hyödykettä oleellisesti halvemmalla kun kilpailijansa, heidän ei kannata mennä mukaan hintakartelleihin.

Tässä vielä anti-antikartelli pläjäys:
http://www.youtube.com/watch?v=8C4gRRk2i-M