Vs:Hajoitetut ja hallitut

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 3.5.2009 at 22.44
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Loistava kirjoitus. Piraattipuolue ei ole suuntautunut teosten tekijöitä eikä edes niitä välittäjäportaan tahoja vastaan. Olemme kyllä välittäjäporrasta vastaan siltä osin kuin he pyrkivät heikentämään kansalaisoikeuksia tai sortuvat muuten kohtuuttomuuksiin tai puhuvat höpöjä.

On ymmärrettävää, että tekijät ovat huolissaan tulojensa perään, varsinkin kun suurin osa heistä ja monet muutkin on kyllästetty tieteelliseltä perustaltaan erittäin kyseenalaisella välittäjäportaan propagandalla. Toistaiseksi ei vallitse mitään tieteellistä yksimielisyyttä siitä, että esimerkiksi nettikopiointi aiheuttaisi myynnin laskua. Vaikka aiheuttaisikin, siihen voitaisiin sopeutua muuttamalla toimintamalleja. En lähde nyt tästä sen pidempään analyysiin.

Haluaisin luoda siltoja kuluttajien ja tekijöiden välille, varsinkin kun he ovat yhä useammin yksi ja sama asia. Varsin moni tuottaa nykyään omaa sisältöä nettiin. Itsekin tuotan jatkuvasti kirjallisia teoksia nettiin. Suurin osa niistä on saatavilla Piraattipuolueen sivuilta tai blogista ja on täysin vapaasti käytettävissä. Piraattien riveissä on jo ainakin muusikkoporukkaa. Peräänkuuluttaisin uusille virtauksille avointa ajattelua tekijäpuolelta. Kaivautukaa pois sieltä konservatiivisuuden kuopasta! Kulttuurialanhan pitäisi olla yhteiskuntaa eteenpäin vievä radikaali muutosvoima.

Teabeatin kirjoitus on muuten sen verran hyvä, että mielelläni laittaisin sen myös blogiimme vieraskirjoituksena. Vaikka nimimerkillä, joskin oikean nimesi ja ammattisi voit halutessasi kertoa. Saanko laittaa? Julkaisemme vieraskirjoituksia blogissa Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 -lisenssillä.