Vs:IBM hurja patenttikuningas

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta IBM hurja patenttikuningas Vs:IBM hurja patenttikuningas

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 14.1.2010 at 16.02
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Kopsasin otsikoita linkistäsi:

Quote:IBM on jälleen kerran vienyt Yhdysvaltojen patenttikuninkuuden hurjalla tuloksella 4914. Kyseessä ei ole sattuma vaan yhtiön patentointikone on huippuunsa viritetty, ja käytössä on erikoisjärjestelmiä ja -menetelmiä. IBM aikoo nyt tienata myös näillä salaisuuksilla. Patenttilistan kolmonen voi muuten yllättää jotkut.

Vuonna 2009 IBM:lle myönnettiin 4914 patenttia. Toisena tuli Samsung, joka sai 3611 patenttia.

Listan kolmantena on ehkä hieman yllättäen Microsoft 2906 patentilla. Microsoft ei ole samalla tavalla tunnettu uuden tekniikan kehittäjä kuin esimerkiksi IBM, mutta patenttien määrä kertoo Microsoftin tutkimuksen vahvuudesta. Microsoft ei kuitenkaan lisensoi tekniikkaa yhtä laajasti yhtiön ulkopuolelle kuin IBM, joka kerää patenttisalkustaan miljardiluokan tuloja.

Eiköhä nämä luvut ja omistajat anna syitä ja lisää sisältöä patenttikeskutelulle. Kun patentit myydään veroparatiisiyhtiöille, jää valtioille luu käteen. Valtiot vielä tukevat kiertoteitse kyseisiä yhtiöitä työkustannuksissa ja vientitukien muodossa. Pienyrityksiltä ja työntekijöiltä/työttömiltä toki kerätään veroa. Jos et ole suuri osakasomistaja näissä yhtiöissä, niin olet niiden työmuurahainen, kuluttaja ja veronmaksajana tukija.