Vs:Inhorealismia ja tavoitteita

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Inhorealismia ja tavoitteita Vs:Inhorealismia ja tavoitteita

Julkaisija Vastaukset
jussiliukkonen # Posted on 24.4.2011 at 0.19
Profiilikuva käyttäjästä jussiliukkonen

Inhorealismi on terveellistä todellisuuden peilailua aina ajoittain. Hyvää tekstiä tiikiltä. Muutamia ajatuksia:

Quote:
0 kansanedustajaa = marginaali-ilmiö josta ei kannata välittää (n+1 kommunistista puoluetta)
1-5 kansanedustajaa = marginaali-ilmiö jota ei voi täysin unohtaa.
5-10 kansanedustajaa = hei noita voi käyttää apupuolueena jos niiden kanssa voi neuvotella.

Tämä on mielestäni täysin totta (toki numeroarvot ovat arbitraarisia, mutta suuruusluokat lienevät riittävän suuntaa-antavat), ja auttaa tavoiteasetannassa: seuraavissa vaaleissa äänimäärä on oltava vähintään 5x, jotta saadaan se 5 edustajaa. (Konseptuaalisesti siis… jos yksi säälipaikka menee aina ahvenanmaalle niin 6x eli 3%, ja jos tulee 3,5% kynnys ja niin 7x eli 3,5%. Tosi reilua demokratiaa.)

Quote:
1) riittävästi rahaa ruokaan
2) riittävästi rahaa kattoon pään päällä
3) turvallisuuden tunnetta
4) sen että kukaan ei kuse niskaan
5) mahdollisuuden toteuttaa itseään

Mielestäni perustulo auttaa kaikissa näissä. Jos kierrättäisimme jo olemassa olevaa tutkimustyötä, niin voisimme jopa sanoa kannattavamme vihreiden perustulomallia – joskin olisi realistisempaa, jos olisi ehdottaa muu tulonlähde sille puuttuvalle miljardille, kuin vihreiden ratkaisu eli uudet ympäristöverot. Vastaisi äänestäjille osiin 1..5, vihreät saattaisivat kiinnostua tiimityöskentelystä, plus saisimme valmiiksi mietityn roadmapin ajettavaksi. Samoin vihreiltä voisi lainata heidän pk-yrittäjyysohjelmansa, joka rakentuu paljolti tuon heidän perustulomallinsa päälle, eikä sekään ole huono.

(Tosin pitkäaikaisena yrittäjänä nostaisin myös esille suomen pienuuden aloitusmarkkinana… moni tuote- ja yritysidea kuolee täällä kotimarkkinan pienuuteen, minkä vuoksi itse näen eu:n olennaisena ja alihyödynnettynä resurssina. Pk-ohjelmaan pitäisi siis ehdottomasti rakentaa mukaan malli euroopan [tai netti]markkinoille auttamisen tukirakenteista, se on ainoa tapa saada merkittäviä uusia ideoita lentoon. Piraatti-angle tähän löytyy sopivasti online-kaupanteon verotuskäytännöistä, sekä siihen liittyvästä yksityisyyden ja kuluttajan suojasta.)

Samalla tavalla voisi löytyä tieteellis-rationalistiseen piraattilinjaan sopivia helmiä lainattavaksi (ehkä pikkuparannuksin) muidenkin puolueiden ohjelmista. Tosin ne ovat äkkilukemalta niin geneeristä fuulaa, että työläs selvittää. Mutta onnistuessaan tämä lähestymistapa voisi a) tuoda puolueen ohjelmaan kaivattuja laajennuksia ja siten kasvattaa kosketuspintaa potentiaalisiin äänestäjiin, b) tuoda hyvin jäsenneltyjä linjauksia minimivaivalla, ja c) luoda verkostoitumismahdollisuuksia pira-asian ajamiselle sitten, kun ollaan sisällä.

Puolueen rahoitusasiaan ideana: pankit. Tietoturva on niillä sydäntä lähellä. Tämän onnistuminen edellyttää ensin piraattipuolueen julkisuuskuvan kiillottamista juurikin tietoyhteiskuntapuolueena, eikä kopioinninpuoltopuolueena. Jos saadaan pankit kokemaan positiivinen assosiaatio online tietoturvan suhteen, niin helppo rahoitus olisi siinä.