Vs:Jos kaikki noudattaisivat tekijänoikeuslakeja…

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Jos kaikki noudattaisivat tekijänoikeuslakeja… Vs:Jos kaikki noudattaisivat tekijänoikeuslakeja…

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 5.6.2009 at 23.05
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Korostan vielä, että sananvapaus politiikassa on todella uhanalaista. Näitä ”tiettyjä perusarvoja joiden kyseenalaistaminen ei kuulu demokratiakäsitteeseen” tuntuu olevan aivan liikaa ja valitettavasti sananvapaus itse ei voi kuulua listalle niin kauan kuin lista itse on olemassa.

Poliittisen itsemurhan voi Suomessa toteuttaa mm. mainitsemalla maahanmuuttajien syntyperäisiä suomalaisia korkeammasta rikollisuusasteesta, tunnustamalla huumeiden käyttö (vaikka rike olisi jo vanhentunut) tai puolustamalla toisten huumeiden käyttöä, TV-lupamaksun maksamatta jättämisellä, kulukorvauksien tai virkasuhdekännykän käytöllä yksityispuheluihin. Periaatteessa media pitää huolen, että edustaja joka ei ole heidän mieleensä, voidaan huuhdella ulos vaikka 20 euron suuruisesta verovilpistä. Samaan aikaa tekijänoikeusmafia, SAK, Nokia ja kaikki multimiljoonabisneksiä pyörittävät lobbaajat pelaavat peliä suurilla rahoilla, rahoittavat suurten puolueiden ja heidän yksittäisten edustajien toimintaa hävyttömillä summilla.

Tämä media-ajojahti on suorastaan totaalisen naurettavaa. Ei tutkivan journalismin pidä kiertää tuolla kadulla tehdäkseen lööppiä kansanedustajasta, joka rikkoo kunnan järjestyssääntöä tiputtamalla roskan kadulle, tai haastatella herpestä sairastavaa, parhaat päivänsä nähnyttä stripparihuoraa, joka on vastaanottanut tekstiviestejä toiselta kansanedustajalta…
[DISCLAIMER: KYSE ON PUHTAASTI FIKTIIVINEN ESIMERKKI, EI TODELLINEN HENKILÖ] (lol)

Äh, sortuu off-topiciin jatkuvasti.

Joka tapauksessa, jos poliittisia agendoja kiellettäisiin, mihin vetäisi rajan? Kristillisdemokraatti ei varmaankaan panisi pahitteeksi, jos sanottaisiin myös, että homous on vastoin demokraattisia arvoja.

Josta tuli mielee Räsäsen koulusurmaajakommentointi, taisi olla se jälkimmäinen tapaus, jossa kauniin häikäilemättömästi hirmuteot vieritettiin maallistumisen ja kirkon vallan vähenemisen syyksi. Juu. Semmosta kaikkea pahaa uskonvapaus aiheuttaa.

Jos vastaavassa valta-asemassa joku poliitikko olisi sanonut, että syy tuohon tapaukseen tai mihin hyvänsä ikävään asiaan, olisi kristinuskon tai islamin, asiaa ei oltaisi painettu villasella. Ateismia ei mielletä uskonnoksi uskonvapauslain tarkoittamassa merkityksessä. Eikä sikäli, että en hyväksyisi mielipiteen ilmaisua ja kritiikkiä ateismia kohtaan, mutta kummallista on se, että kritiikki ei-ateistista uskontoa kohtaan kuitenkin katsotaan uskonvapauden rikkomiseksi… vaikka kritiikki ei estäkään ihmistä uskomasta mihin ikinä uskookaan. Miten estäisi? Kristityt ovat muutenkin mestareita sulkemaan silmänsä faktoilta, joten pieni kritiikki ei heidän uskoaan voisi muutenkaan horjuuttaa.

Jos vaikuttaa siltä, että pidän uskovaisia vähän yksikertaisina, se ei pidä paikkansa. Voisin ehkä pitää heitä suoranaisina idiootteina. Tämä ei tarkoita, että haluaisin estää heidän uskonnollista toimintaansa. Noh, uskonhan minäkin lentävään spagettihirviöön ja Haruhiin, ilman sen kummempia todisteita heidän olemassaolosta, joten se siitä. Yhtä tyhmiä ollaan. :)

Kornia kuitenkin on, että jos joku peruskoulun läpi tunneilla nukkunut hoopo väittää vettä metalliksi, kaikki saavat sille nauraa sydämensä kyllyydestä. Kun joku väittää, että on olemassa näkymätön henkiolento, joka on luonut maailman, kasvit, eläimet ja ihmiset alle 7 päivässä, ja tehnyt luomisprosessin niin hienosti, että tiedemiehet saavat maakerrostumista ja radiohiiliajoituksista virheellistä tietoa, se ei ole naurettavaa, vaan se on uskonto, jota pitää kunnioittaa. Onhan fundamentaaleilla kristityillä jopa hieno ”perustelukin” miksi Jumala loi kaiken näyttämään todellista vanhemmalta. Katsokaas: Jumala oli länsimaalainen kristillisdemokraatti. Hän kannatti uskonvapautta ja antamalla todisteen olemassaolostaan hän olisi vienyt ihmiseltä vapaan tahdon. Huom: vaikka Jumala ei halunnut todistaa olemassaoloansa millään tavoilla, se ei estänyt häntä antamasta profeetta Moosekselle käskyä TAPPAA kaikki vääräuskoiset. Reilu herra tämä judeokristillinen Jumala.

Ehdotan täten, että vesi on tästä lähtien metallia, sillä ei hänen uskontoansa sovi loukata nauramalla hänelle.

Ja takaisin pois rantista… eli luulisinpa, että piratismi olisi yksi hyvin suosittu media-ajojahdin ase, jollei Piraattipuolue ottaisi niin suurta ylpeyttä siitä. Miten käyttää piraallileimaamista piraattia vastaan, jos piraatti itse ja hänen kannattajakuntansa ottaa tämän kohteliaisuutena? Sehän olisi vähän sama kuin tekisi alastonkuvia täynnä olevan trolliartikkelin jostakin itsensäpaljastajasta EncyclopediaDramaticaan.