Vs:Jos kaikki noudattaisivat tekijänoikeuslakeja…

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Jos kaikki noudattaisivat tekijänoikeuslakeja… Vs:Jos kaikki noudattaisivat tekijänoikeuslakeja…

Julkaisija Vastaukset
HarriKivisto # Posted on 4.6.2009 at 12.02
Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

Nopeana vastauksena aiempaan ”fundamentaaliajatukseen”: kaikki puolueaktiivit ovat nähdäkseni sen verran teknisesti osaavia, että vaikka kaikki warettaisivatkin, tekijänoikeuslakien kiristäminen ja vaikka suurienkin valvontamekanismien ajaminen tuskin erityisesti vaikuttaisivat siihen. Olen huomannut että skene ei ole ottanut poliittista piratismia mitenkään avosylin vastaan – syitä voi spekuloida, mutta nähdäkseni yhtenä syynä on se, että moni siellä ei niinkään välitä yleisöstä, vaan pelkästään omasta piiristään, mitä eivät sitten koe lainkaan uhatuksi, vaikka lainsäädäntö kiristyykin.
Tästä tuskin tarvitsee sen enempää keskustella – koko ajatus puolueen perustamisesta koska pelätään oman waretuksen tulevan mahdottomaksi tai vaikka vain vaikeammaksi on perin absurdi.

Quote:”Uuden luominen” on hieman radikaali käsite, sillä kaikki kulttuuri / tiede rakentuu olemassa olevan päälle.

Looginen tarkennus: kaikki kulttuuri / tiede koostuu olemassa olevasta kulttuurista / tieteestä. Itse siis, kun luon uutta, tunnen lähinnä kiitollisuutta siitä että tämä luominen ylipäänsä on mahdollista ja riittävässä määrin sallittua. Otan kulttuuriperinnöstä mitä tarvitsen, pyörittelen sitä ympäriinsä, ja annan sitten takaisin muiden käyttöön. Muu tuntuisi minusta henkilökohtaisesti itsekkäältä. Rahaa voi tässä yhteydessä ansaita tai olla ansaitsematta – tämä riippuu kovin monesta tekijästä. Joka tapauksessa ansainnan toteutumisen ei tulisi olla minkäänlainen itseisarvo yhteisön näkökulmasta. Toki yksilön näkökulmasta ansaitseminen voi – ja saakin – olla ensisijaista.