Vs:Kai Sotala Ykkösen Aamu-TV:ssä

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Kai Sotala Ykkösen Aamu-TV:ssä Vs:Kai Sotala Ykkösen Aamu-TV:ssä

Julkaisija Vastaukset
Ihanasdf # Posted on 12.7.2010 at 2.25
Profiilikuva käyttäjästä Ihanasdf

92% suomalaisista tietää, että musiikin ja elokuvien lataaminen on laitonta. Varmasti 100% suomalaisista tietää, että varastaminen, väkivalta yms. on laitonta. Eli jos lyön kaveria kännissä turpaan, suhteessa minun pitäisi maksaa hänelle kymmenien tuhansien korvaukset? Tiesinhän teon olevan laiton. Mielummin sallisin esim. 10000 ihmisen ladata levyni (jos oletetaan, että saan 3e/levy, ”varkauden” arvo 30 000e) kuin antaa yhden ihmisen pahoinpidellä minut. Pahoinpitelystä tuskin saisi 30 000e korvausta, miksi siis musiikin laittomasta jakamisesta pitäisi saada? En kuitenkaan menettäisi oikeasti tätä 30 000e, saisin ilmaista mainosta ja moni varmasti ostaisi levyn.

Säveltäjä tarvitsee kappaleestaan korvauksen. Levyala on menettänyt 20% tuloistaan vaikka verkosta lataaminen onkin laitonta. Vaikuttaisiko lataamisen dekriminalisointi myyntituloihin? Tuskin. Itse ostan levyt joista pidän, ja vaikken lataisi musiikkia, en todellakaan ostaisi enempää levyjä. Itse asiassa, jos en lataisi musiikkia, ostaisin tuskin edes yhtä levyä vuodessa. Syynä tähän on se, että olen tutustunut lähes kaikkiin bändeihin lataamalla sian säkissä.

”Jos mä saan tuolta sen aineiston ilmaseks, ja mä otan sen, ni miks mä sinne vieressä olevaan sähkökauppaan sen jälkeen, ja maksasin siitä samasta biisistä sen euron ku mä oon saanu sen jo ilmaseks?”

Siksi, että haluan tukea artistia tekemään lisää musiikkia, ja levy on hyvin kaunis lisä hyllyyn. Itse tunnen muusikkoja jotka kaikki ovat ostaneet bändien levyjä yms. tuotteita. Samat henkilöt ovat ladanneet musiikkia laittomasti. Ja ideoitahan musiikkiin saa kuuntelemalla muuta musiikkia, ei kaikilla voi olla rahaa ostaa kaikkea musiikkia joista vaikutteita saa.

Ja on todellakin huolestuttavaa jos ysiluokkalaisista 70% tekee laittomuuksia verkossa. Tämä tukee lataamisen dekriminalisointia, ei kansalaisia kiinnosta teon laittomuus. Miksei tekoa voisi sallia?

Hyvin Sotala veti, itseäni olisi alkanut vituttamaan Kotilaisen keskeytykset enkä olisi pysynyt rauhallisena. Sai kuitenkin rauhallisesti esitettyä asiansa.