Vs:Kannabiksen käytön rangaistavuudesta luovuttava

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kannabiksen käytön rangaistavuudesta luovuttava Vs:Kannabiksen käytön rangaistavuudesta luovuttava

Julkaisija Vastaukset
fatgonzo # Posted on 1.11.2010 at 1.58
Profiilikuva käyttäjästä fatgonzo

Seurauksia olisi varmasti monenlaisia, mutta monien sukupolveni edustajien lailla tilannetta seuranneena voin kertoa ettei tämä nykyinen järjestys ainakaan kansalaista palvele. Tuntuu siltä että mitä enemmän lakien valvontaa tiukennetaan, sitä enemmän raha vain virtaa lääke/alkoholi-teollisuuteen. Ehkä niin on tarkoituskin (foliohatut päähän).

Niinkuin AP mainitsikin, useat EU-maat ovat muuttaneet suhtautumistaan tähän aikakauteen sopivampaan suuntaan. En ole tutustunut siihen millaisia tuloja/menoja olisi valtiolle odotettavissa kontrolloidusta jakelusta ja lain valvonnan tarpeen poistumisesta, mutta voisi olettaa ainakin että terveysongelmat apteekki-laadulla olisivat pienempiä, sekä syrjäytyminen ym. potentiaaliset sosiaaliset haitat paremmin hallittavissa.

Jos ihan yksinkertaisimmillaan asiaa ajattelee, niin jonkinlainen raja olisi hyvä vetää hengenvaarallisten aineiden (mm. useimpien lääkkeiden ja oikeasti vahvojen huumeiden) sekä sellaisten, joiden liiasta/vastuuttomasta nauttimisesta aiheutuu lähinnä vakava pöhnä, välille. Tietenkin ehkä tapauskohtaisesti, en usko että LSD:n vapaa saanti ihan jokaiselle olisi kovin hyvä asia, vaikka se ei fyysisesti vaarallinen olisikaan. Nykyinen lainsäädäntö LSD:n suhteen kuitenkin estää sen tutkimisen mm. Hortonin syndrooman hoitoon, johon ei ole muuta tunnettua hoitoa. Mutta takaisin raitelle.

Ehkä tulevana tiistaina Kaliforniassa järjestettävä äänestys asiasta saa Euroopan puolellakin keskustelun taas liikkeelle. Jos viidesosa Eurooppalaisista on kokeillut sitä ja yli 22 miljoonaa heistä vuosittain (lähde), niin tuntuu typerältä tehdä heistä rikollisia erityisesti ottaen huomioon kieltolain kieltämättä hieman voiton tavoittelulta haiskahtavan alkuperän.

Onhan tämä vaikea asia viedä eteenpäin, kukapa ’kunnon kansalainen’ sellaista stigmaa tahtoisi jonka tämmöisen kannatuksesta voisi saada. Mutta samalla, sukupolvi vaihtuu ja toivottavasti sitä myötä myös käsitykset. Loppuun pitäisi riittää kansanvalta. Toivotaan parasta.