Vs:Kannabiksen käytön rangaistavuudesta luovuttava

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kannabiksen käytön rangaistavuudesta luovuttava Vs:Kannabiksen käytön rangaistavuudesta luovuttava

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 21.11.2010 at 14.24
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Pössyttely yhdistys järjesti eduskuntatalon eteen mielenosoituksen, joka keräsi 10 kertaa enemmän väkeä kuin taannoinen yleislakko. Tilastollisesti päätellen kannabista pössyttelee siis 2 miljoonaa suomalaista Facebookissa.

Mielenosoittajat vastustivat kannabiksen alhaista hintaa, vapaata saatavuutta ja verovapautta: kannabis saatettaisiin verotettavaksi päihteeksi tai käsikauppalääkkeeksi apteekkeihin, Alkoihin, luontaistuotteeksi tai erityisiin kannabiskahviloihin.

Paikalle oli tuotu runsaasti poliiseja turvaamaan kannabis-mielenosoittajien turvallisuus. Olihan paikka lähellä eduskuntataloa, jossa on niitä kansanedustajia.

Poliisi oli erityisen huolestunut suurilta maalaispaikkakunnilta tulleista mielenosoittajista, ja ratsasi näiden busseja ahkerasti, koska joukossa pelättiin olevan laittomia kaupunkiin muuttajia. Eräs poliisi, Risto Reipas, suostuikin kommentoimaan nimettömänä huoliaan: ”Miten meillä täällä Helsingissä riittää ruoka, jos turkulaiset ja tamperelaiset jättävät peltonsa viljelemättä pössytellessään? Miksei Jussi Halla-aho tule apuun silloin kun sitä tarvittaisiin?”.

Mielenosoittajien joukossa oltiin taas huolestuneita nk. porttiteoriasta ja paikalle tulleiden poliisien kohtalosta. Teorian mukaan ensin pikkupoika leikki leikkipyssyllä, sitten siitä tulee aikuistuessaan vartija, poliisi, sotilaspoliisi, supon mies, keskitysleirin vartija Afganistaniin/ Irakiin ja kierteen päästessä todella pahaksi kokoomuksen kansanedustaja.