Vs:kannanotto

Julkaisija Vastaukset
JHawx # Posted on 17.6.2009 at 20.21
Profiilikuva käyttäjästä JHawx

whiic kirjoitti:
Quote:JHawkx: ”Ja seuraavaksi väitetään että valtiolla tulee olla hätäväline kanava, ja tämän takia tulee olla valtion televisio ja radiokanavat. Anteeksi nyt epäkorrektiuus, mutta paskan marjat. Ylen kanavat voivat ottaa käyttöönsä myös mainoskanavat, ja viimeksi kun koetettiin hätäilmoituslähetystä, se näkyi myös kolmosella, nelosella ja jimillä.”

Näinhän sen on pakko olla ja en epäile, etteikö olisi. On itsestäänselvää, että hätäilmoitukset vastaanottaakseen täytyisi jatkuvasti pitää YLEn kanava auki.

JHawkx: ”Maksan jo palveluntarjoajalle internet kuluistani, miksi myös valtiolle? Eihän valtio tarjoa minulle internetistä mitään???”

Tarjoaapas. Se tarjoaa sinulle mahdollisuuden katsoa YLEn Areenaa (netti-TV). Mutta niinpä tarjoaa Foreca esimerkiksi sinulle maksutta tavalliset säätiedot (lisäpalveluita esim. tekstiviesteillä korvausta vastaan). Eikä koko Suomen kansa joudu kuitenkaan maksamaan mitään veroa Forecalle siitä, että heillä on mahdollisuus katsoa säätiedotukset.

Huomattavaa myös on, että minulla on mahdollisuus mennä ravintolaan ja tilata marmorihärkää, tai japanilaista, olutta juottamalla kasvatettua naudanlihaa tai sammakoita tai päässinkiveksiä. Nämä ravintolat kuitenkin laskuttavat vain asiakkaitaan ja olen onnellinen, että tästä mahdollisuudesta ei tehdä koko kansalle menoerää, josta ei voi kieltäytyä.

Kiistely siitä maksetaanko koko kansalle marmorihärkää TV-maksusta, mediamaksusta vai valtion budjetistä (mm. tuloveroista) tuntuu kiertävän itse ongelman eli sen, että tuleeko kaikkien osallistua kustantamaan halukkaille ilmainen ateria.

JHawkx: ”en katso, en ole kiinnostunut, miksi niitä tuputetaan, mainoskanaviksi niin kuin muutkin kanavat, ehkä sitten ylekin alkaisi hakemaan sellaista ohjelmaa jota kiinnostaisikin katsoa.”

Kyllä jotkut ovat oikeasti YLEstä kiinnostuneita. Sanon näin vaikka se kuulostaakin siltä että kannatan TV-maksua. Totuus kuitenkin on, että vastustan kaikkia ehdotuksia joilla Yleisradio nauttii erityisasemaa. Kun sanon, että jotkut ovat oikeasti YLEn tarjonnasta kiinnostuneita, tarkoitan juuri sitä. Jotkut.

Jotkut ovat kiinnostuneita PlusTV:n tarjonnasta. Jotkut ovat kiinnostuneita MTV3+ kanavapaketista. He maksavat siitä mitä haluavat katsoa.

Yleisradion olemassaoloa perustellaan kummasti asioilla, jotka eivät siitä tee lainkaan uniikkia: hätätiedotukset, oman pienen asiakassegmenttinsä erityistarpeiden tyydyttäminen, uutistoiminta, riippumattomuus (myös valtiosta), jne. Millään näistä osa-alueista Yleisradio ei ole korvaamaton. Ruotsinkieliset mm. voivat hankkia Sverige-kanavapaketin ja katsoa ohjelmat aidolla riikinruotsilla. Antiikkiohjelmilla porvarointi niinikään ei kiinnosta kaikkia, erityisesti kun juontajat eivät osaa puhua Suomea. Tai ehkä sillä on jotakin komedia-arvoa… Ja miksi YLEn ainut ”auto-ohjelma”, Puskuri, käyttää puolet lähetysajasta Ruotsin maaseudun ihailemiseen? Siis herrajestas, jos eivät pikkuhiljaa kotoudu. Irakilainen pakolainenkin olisi jo tottunut elämään Suomessa tuossa ajassa mitä ruotsalaisille on tarjottu.

Jep, ja jos luit koko kannanottoni, huomaisit myös että sanoin, että veroitus tulisi kohdistaa siihen, mitä katsoo, eikä tuputtaa sitä kaikille.

En katso ylen nettikanavaa, ei kiinnosta, en näe tätä myöskään tarpeelliseksi, todennäköisesti joudun sen kaverillenikin ja hänen koko suvulleen maksamaan. Sen lisäksi olen vegaani, miksi siis maksaisin häränpalleista ja marmoroidusta lihasta, jonka kaveri on tilannut?

Siis, lyhykäisyydessään oma osuuteni meni:
Veroitus tulisi periä digikortin hinnassa ja lisäveroitus sen mukaan mitä kanavia kyseinen henkilö siihen tilaa.
Yle radiokanavia ei tarvita, jos ne ei kannata, syitä niiden ylläpitämiseen ei ole, sillä hätäuutisointi varmasti katetaan koko valtakunnan radioissa. Myöskin niiden rahoitus voidaan taata mainostuella.

Se, että televisio tarjoaa mobiiliviihdettä aivan liikaakin, ei tarkoita että minä niitä käyttäisin. Ensi kerralla voisitko lukea koko topicin ennen siihen lainaamista?

Se ettet pidä mainoksista, voidaan taata +kanavilla, + tässä tapauksessa tarkoittaa tilattavia kanavapaketteja, joiden pääasiallisessa ohjaistuksessa on se, että mainokset sijoitetaan ohjelmien alkuun ja loppuun. Toki maksat tästä hieman enemmän kuukaudessa.