Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka kannanotto ”mediamaksuun” Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Julkaisija Vastaukset
JHawx # Posted on 17.6.2009 at 9.38
Profiilikuva käyttäjästä JHawx

Tällä hetkellä ehdotuksessa olevassa muodossa puhutaan ns. ”Olen sokea, katson telkkaria, olen kuuro, kuuntelen radiota” politiikasta.

Todellisuudessa ehdotuksen tulisi olla muotoa: katson telkkaria, minulta verotetaan sen mukaan mitä katson. Vero tulisi mukauttaa sen mukaan, mitä henkilö on tilannut, eli kun tv-korttia annetaan, siihen sisällytett’isiin ostovero, sekä käyttömaksut. Sen mukaan mitä asiakkaalle tilataan lisäpalveluiksi, sen mukaan verotettaisiin myös tv-lupamaksuja. Jos henkilö ei tilaa ns. ylen kanavia, ei häntä velotettaisi niistä. TV-lupamaksu menisi kortin hinnassa, ei talouksien mukaan joissa ei edes kyseistä laitetta edes ole.

Ja seuraavaksi väitetään että valtiolla tulee olla hätäväline kanava, ja tämän takia tulee olla valtion televisio ja radiokanavat. Anteeksi nyt epäkorrektiuus, mutta paskan marjat. Ylen kanavat voivat ottaa käyttöönsä myös mainoskanavat, ja viimeksi kun koetettiin hätäilmoituslähetystä, se näkyi myös kolmosella, nelosella ja jimillä. Tämän lisäksi voidaan ottaa käyttöön myös hätätekstiviestit. Jos tämäkään ei riitä, niin miltei jokaisessa kaupungissa on paloasemilla hätämerkkitornit, joita myös ahkerasti testataan.

Tämän lisäksi jos mainitaan ne taloudet, joissa ei ole televisiota tai radiota uskollisista syistä, päästään aikamoiseen mekkalaan , että kaikkia talouksia verotetaan mediasta.

Tämän lisäksi EU päättää kohta, että internet tulee olla perusedellytys kaikille… Eikös tämä jo vesitä alkuunsa sen, että multimediasta veroitettaisiin veroa??? Ja miten käsitätte multimedian? kyllä, jokainen konsoli, pelimedia ja gameboy olisi siis veroitettava tuote? emmekös maksa jo ALV veroja, cart veroa koska mehän voimme nauhoittaa sen pelin netistä (jonka ostamme verkkokaupasta, siirrämme usb tikulle ja syötämme ostokoodin).

Jos vieläkin väitetään, että tarvitaan ylen kanavia, niin oma mielipiteeni on:
en katso, en ole kiinnostunut, miksi niitä tuputetaan, mainoskanaviksi niin kuin muutkin kanavat, ehkä sitten ylekin alkaisi hakemaan sellaista ohjelmaa jota kiinnostaisikin katsoa. Ylen kanavia en kuuntele, joten poistetaan kokonaan jos eivät kannata. Maksan jo palveluntarjoajalle internet kuluistani, miksi myös valtiolle? Eihän valtio tarjoa minulle internetistä mitään???