Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka kannanotto ”mediamaksuun” Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Julkaisija Vastaukset
Ryhtilä # Posted on 1.12.2009 at 15.39
Profiilikuva käyttäjästä Ryhtilä

Yle pitäisi vain muuttaa osuuskunnaksi. Homma toimisi sitten vähän saman tyylisesti kuin s-ryhmällä, eli äänestettäisiin edustajat parin vuoden välein, jotka sitten valitsivat johtokunnan ym. henkilöt jotka päättävät mitä ohjelmia lähetetään.

Valtio voisi rahoittaa yleä sitten jollain ennalta määrätyllä summalla (esimerkiksi noin puolet) ja loput kerättäisiin asiakkailta, jotka saisivat siis sitten myös äänestää edustajiston vaaleissa ja päättää mitä ylen palveluita haluavat käyttää ja maksaa.

Toinen vaihtoehto on, että valtio ei rahoittaisi yleä ollenkaan, mutta ylen kanavien hinnat tulisivat sitten vähätuloisille helposti niin kalliiksi, että jäisi herkästi televisio-ohjelmat näkemättä. Tällä varmistettaisiin myös ylen riippumattomuus mainostajista ja muista kaupallisista tahoista, kun perusrahoitus on kunnossa pienistä asiakaskunnan vaihteluista riippumatta. Valtio myös voisi velvoittaa ylen huolehtimaan jatkossakin erityis ryhmistä ja esimerkiksi kriisi ajan tiedotuksista, vai mitä erityistehtäviä sille nyt onkaan annettu, kun osa rahoituksesta on eduskunnan takana.