Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka kannanotto ”mediamaksuun” Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 1.12.2009 at 21.39
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Ryhtilä: ”Toinen vaihtoehto on, että valtio ei rahoittaisi yleä ollenkaan, mutta ylen kanavien hinnat tulisivat sitten vähätuloisille helposti niin kalliiksi, että jäisi herkästi televisio-ohjelmat näkemättä.”

Eli tilanne olisi melkein sama kuin tänäänkin. Eihän nytkään vähätuloisilla ole varaa maksaa TV-maksua, joten joutuvat luopumaan koko TV:stä. Ainut ero on, että nyt he joutuvat luopumaan myös mainosrahoitteisten kanavien katsomisesta sen lisäksi, että eivät voi katsoa Yleisradiota!

HYVÄ SUOMI!

”Mediamaksu” eli YLE-vero TV-maksun korvaajaksi muuttaa asiaa puolestaan sikäli, että harva vähätuloinen jättäisi Yleisradiota katsomatta, koska siihen ei liittyisi mitään lisämaksua (teeveetönkin maksaisi saman summan), mutta pahimmassa tapauksessa se todellakin tarkoittaisi sitä, että kun viimeisetkin tuhkat on viety pakkotoimilla pesästä, ei ole varaa edes käytettyyn televisioon eikä sähkölaskuun. Jostakin syystä Yleisradio luulee, että heidän näkemisensä on jonkinlainen ruokaa (ja puhdasta vettä), lämpöä (sähkö, seinät ja katto) ja turvallisuutta (lukittava ulko-ovi) tärkeämpi elinehto.

OSQ:”YLE maksu on floppi. Maksuyksikkö X€ on per talous. Kuinkahan se talous määritellään, jos yksi mummo tai opiskelija maksaa saman kuin yhteisö joka taloudessa asuu. Kartanossa asuva suku on yksi talous.”

Kartanossa asuvat suvut ovat aika harvinaista. Omallekin suvulle kuului vähän aikaa sitten vielä oma kartano, mutta lämmityskustannukset oli niin suuret, että se myytiin pilkkahinnalla ravintolaksi. Tosin oli se peruskorjauksen tarpeessakin.

Realistisemmin jos puhuu, unohdetaan se kartano, ja todetaan että 20 henkinen somali ”perhe”, 3-5 henkinen suomalainen ydinperhe ja kodistansa pois muuttanut yksin asuva, tuloton opiskelija maksavat kaikki saman summan. Vaikka opiskelija asuisi 5 henkilön solussa, sinne soluun tarvitaan 5 TV-lupaa (ellei TV ole yleisessä tilassa, josta kuka hyvänsä muu solun somali voi sen varastaa).