Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka kannanotto ”mediamaksuun” Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 2.12.2009 at 1.21
Profiilikuva käyttäjästä whiic

OSQ: ”Eniten maksu rasittaa vähävaraisen tai maahanmuuttajan/pakolaisen tai kenen tahansa sosiaalitukea saavan kukkaroa kuin hyvätuloisia.”

Päinvastoin, heitä se ei juuri rasita, koska TV-maksun on tähänkin asti saanut sosiaalipummi pistää sossuanomukseen menoeräksi. Ahtaalla ovat ihmiset, joilla ei ole oikeutta toimeentulotukeen eli ihmiset, jotka elävät toimeentulotukea suppeammalla opintotuella, johon TV-maksun maksaminen ei aiheuta TV-maksun suuruista korotusta. Ahtaalle se pistää myös pätkätyöläisen, joka on liian ylpeä pummatakseen sossuluukulta lisää riittämättömän palkan päälle. (Opiskelija ei voi halutessaankaan pummata lisää, koska opintotukea nauttiva ei sossutukea saa. Paitsi jos nostaa kaiken opintolainan, jolloin taas velkaantuu ja voi olla hankala osoittaa, että opintoraha+opintolaina ei riitä edes elämiseen hernekeitolla. Käytännössä opiskelija siis ei saa sossutukea millään ja on velvoitettu velkaantumaan. Opintotukeen liittyvä velan valtiontakaus on näin olle pelkkä RASITE eikä sanan merkityksessä voi olla osa mitään ”tukea”.)

Mielenosoitukseen osallistuisin, mutta kuten tyypillistä, se on kaukana Helsingissä. Hengessä olen vähintäänkin mukana.

Saisikohan Tampereellekin joskus, esim. YLE:n studion eteen miekkaria… Tietenkin uutiskynnyksen ne pienemmät mielenosoitukset ylittäisi vain jos saisi osoitettua mieltä samanaikaisesti eri paikkakunnilla.