Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka kannanotto ”mediamaksuun” Vs:kannanotto ”mediamaksuun”

Julkaisija Vastaukset
Cooler # Posted on 9.6.2009 at 3.52
Profiilikuva käyttäjästä Cooler

Aikoinaan kyllästyi ”Teosto-veroa” (ns. ”hyvitysmaksu” ) turhaan maksamaan ja niinpä tyhjät CD/DVD-levyt on jo pienen ikuisuuden tilattu ulkomailta isommissa erissä. Tuhansien vuosien mittaan polteltujen levyjen sisältöön ei ole mahtunut ainoatakaan musiikkikappaletta, joten miksi aiheetta turhia maksaisi.

Nyt kaavaltu ”mediamaksu” on jo ideanakin sanoinkuvaamattoman typerä, sillä tulevaisuudessa joutuisi siis maksamaan taas jotain veroluonteista maksua aiheetta. Kas, kun ei telkkaria ole ollut ja siten ei ohjelmiakaan ole katsottu vuosiin, radionkuuntelusta puhumattakaan. Kaavailtu maksu iskisi sen verran kipeästi eläkeläisen kukkaroon, että jäisivät kyllä maksamatta.

Kyseinen maksu kuulostaa kovasti samalta kuin jokaiselta (taloudelta?) perittäisiin autovero siitä huolimatta onko autoa tai ei. Useamman auton omistajat(käyttäjät pääsisivät halvemmalla, mutta autottomat taas maksaisivat muidenkin edestä. Tietty joku nyt koittaa selittää jotain joistain kurjista ”netti-TV” virityksistä ja että koska niitä on mahdollista katsoa, täytyy ”mediamaksu” maksaa. Mutta tällöinhän esim. Veikkaus voisi ihan omaa ”arpajaismaksua” tjms. periä jokaiselta täysi-ikäiseltä, sillä onhan sitä mahdollista myös lotota.

Tästäkin pakkoverosta puuttuu vain yksi itkunsekaista naurua aiheuttava yksityiskohta, sillä toisin kuin autoveroa muinoin (1958?), tätä ei mainosteta tilapäisenä… :silly: