Vs:Kannanottoehdotus: Sananvapaus

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kannanottoehdotus: Sananvapaus Vs:Kannanottoehdotus: Sananvapaus

Julkaisija Vastaukset
Kaj Sotala # Posted on 27.4.2009 at 16.49
Profiilikuva käyttäjästä Kaj Sotala

Nopeina kommentteina – näin kokonaisuudessaan kannanotto näyttää erittäin hyvältä. Muutamasta kohtaa voisi vähän tiivistää, mutta etenkin ”valtion tehtävä ei ole suojata kansalaisiaan mielipahalta” ja siihen liittyvät kohdat sanovat mielestäni asian juuri siten, kuin se on.

Tällä hetkellä Piraattipuolue on laittanut menemään varsin monta tiedotetta lähiaikoina, ja omassa mielessäni on ainakin vielä yksi asia mihin pitäisi piakkoin ottaa kantaa, joten en juuri tätä kannanottoa tekisi ihan välittömästi. Sen sijaan se toimisi loistavana runkona puolueen viralliselle tiedotteelle sitten, kun seuraavan kerran tulee jokin uutinen yrityksestä rajoittaa sananvapautta (pelkään ettemme valitettavasti joudu kovinkaan kauaa odottamaan sellaisat). Hieman tiivistämällä, ja lisäämällä yksityiskohdat silloin esiin tulevasta jutusta, saamme tilaisuuden kommentoida sekä sitä uutista että viime aikojen sananvapauskehitystä kokonaisutena.

Joka tapauksessa erittäin lupaava luonnos, johon on selkeästi käytetty aikaa ja vaivaa. Tämän lähettänyt henkilö ei edes ole varsinainen Piraattipuolue-aktiivi, mutta on silti käyttänyt hyväkseen tilaisuuden saada tärkeää sanomaa esille ja auttanut meitä siinä samalla. Loistavaa kehitystä, toivottavasti monet muutkin tekevät samoin.