Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Julkaisija Vastaukset
Frey # Posted on 18.6.2009 at 15.39
Profiilikuva käyttäjästä Frey

Cityssä on jotain nuorten kansanedustajien blogeja, missä Antti Kaikkonen (kesk.) kirjoitti asiasta: http://www.city.fi/yhteisot/blogi/anttikaikkonen/102363/

Sen saamista kommenteista yhtä copypastean tähän:Quote:Ari-Lee
Eilen 02:17
Kysyt olisiko evästyksiä vaikka itse olet konkari ajattelemaan kansan parasta? No on niitä evästyksiä:

Köyhimmän ja heikoimman mukaan olisi mentävä.
Laske kuinka monta köyhyysrajan alapuolella elävää kansalaista on jo tällaisena lama-aikana. Työttömät, lomautetut, pätkäisiä osa-aikatöitä tekevät, työkyvyttömät, sosiaaliluukulta elantonsa saavat, vammaiset, vanhukset, varusmiehet, opiskelijat, muutamia mainitakseni, näkövammaisista puhumattakaan. Lukuja en tiedä mutta arvaan että monta on – liki miljoona, arvaan, erilaista tapausta. Jos jokin taho ajaa mediamaksun eli YLE-veron väkisin läpi kaikille kansalaisille saman suuruisena tulee se olemaan poliittinen itsemurha. Yle-vero kuulostaa samalta kuin asetettaisiin kaikille kansalaisille katuvero samansuuruisena ja aivan sama kuluttaako katuja kengillä vaiko rekalla vai käveleekö ojia myöten kuluttamatta katuja ollenkaan.

[…]

Vaihtoehto nousee.
Suomessa on seurattu Ruotsin mallia ja perustettu Piraattipuolue mikä ajaa kaiken digitaalisen median vapautta. Kyse on samasta kuin aikoinaan Paavin kirkon yksinoikeudesta raamattuun ja siitä yksinoikeudesta vapautumiseen. Mukana on myös sananvapaus ja yksityisyyden suoja. Kun pato murtuu niin älä yritä tukkia vuotoa sormilla sillä se ei hyödytä mitään – jäät vain alle.

Minusta älyllinen pointti on juuri se, että köyhimmän ja heikoimman mukaan pitäisi mennä. Ainakin siihen pitäisi esityksessä puuttua, koska muutoin ovat pienituloiset entistä pahemmassa kusessa. Tämähän on tietysti sosiaalipolitiikkaa eikä niinkään piraattipolitiikkaa, mutta ihmisiä kun ollaan niin minua tuollainen ainakin huolettaa.

Todennäköisempää kuitenkin on, että esitys runnotaan ryhmäkurilla läpi mistään vastalauseista huolimatta.

Sen tapahduttua (tai sitä ennakoiden), voisi argumentoida, että kun materiaalista on maksettu pakkoverona jo kerran niin siitä ei pitäis maksaa toista kertaa –> YLEn tuottama tavara lisensoitava vapaaseen levitykseen. Kaikki Ylen kama esim. torrentteina vaikka Ylen omalle, tarkoitusta varten perustettavalle, träkkerille. Tai miksei mininovaan/piratebayhin. Julkaisu samaan aikaan kun lähetys alkaa telkkarista. Myös radio-ohjelmat tietysti. Saisi Yle sentään vähän positiivista peeärrää tarjotessaan HD-kuvana striimit ja lataukset.