Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 23.6.2009 at 17.11
Profiilikuva käyttäjästä olavi

whiic kirjoitti:
Quote:Mediamaksun vastustajia sentään löytyy puoluerajojen yli ja se kiinnostaa myös ei-internetkansaa, vanhojakin ikäryhmiä. Kannanotto tulonsiirtoargumentilla ei ole tarpeen, mutta entä kansalaisoikeutena olla ostamatta tätä sisällöntuotantoa? Kysehän ei ole sosiaaliturvasta, yleisen järjestyksen turvaamisesta tai muista asioista, jotka kiistatta kuuluukin valtiolle.
Kyse ei ole pelkästään sisällöntuotannosta, vaan jopa sosiaaliturvasta (vähemmistöt, sivistys, koulutus) ja yleisen järjestyksen turvaamisesta (viranomaistiedotteet, yhteiskunnallinen keskustelu). Kyllä YLE on hieman liikaa laajentunut viihteen ja urheilun puolelle, mutta periaatteellisesti en voi mitenkään pitää yleisradiotoimintaa ostettavana palveluna.

Minun mielestäni Piraattipuolueen täytyy voida ottaa kantaa asiantuntemuksen puutteeseen tietoyhteiskunnan kehittämisessä. Politiikkaan kuuluu olennaisena osana paljastaa vastustajien esittämät typeryydet. Tässä tapauksessa typeryys on se, että mediamaksu on yksinasumissakko, vaikka tasapuolisempia tapoja on useita: esimerkiksi korvamerkitty vero tai edes henkilökohtainen maksu.

Quote:Jos PP:n hallitus katsoo, että mediamaksu kansan valinnanvapauden rajoittajana on asia, jota vastaan hallitus katsoo voivansa ottaa kantaa, niin tuen luonnollisesti tätä näkemystä. Tuota tarvetta YLEn TV-arkistojen vapauttamista public domainiin voisi mielestäni lykätä myöhempään jollei jollakulla ole faktuaalista tietoa niistä lisenssisopimuksista, jotka Yleisradiolla on kotimaisten sisällöntuottajien kanssa.
Minusta arkistojen vapauttaminen on sinänsä selkeä juttu. Ne joihin on oikeudet tulisi vapauttaa, muihin ei tarvitse toistaiseksi ottaa kantaa. Tämä todennäköisesti jättäisi suurimman osan ohjelmista vapauttamatta. En tiedä, kannattaisiko kannanottoa yhdistää mediamaksuun millään tavalla.