Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 23.6.2009 at 19.47
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Kyse ei ole pelkästään sisällöntuotannosta, vaan jopa sosiaaliturvasta (vähemmistöt, sivistys, koulutus) ja yleisen järjestyksen turvaamisesta (viranomaistiedotteet, yhteiskunnallinen keskustelu).”

Viranomaistiedotteet näkyvät tarvittaessa kaikilla kanavilla, myös mainosrahoitteisilla. Jos viranomaistiedotus luottaisi pelkkään YLEen, tarkoittaisi se sitä että valtaosa kansasta ei niitä tiedotuksia saisi. Kaikki eivät istu TV:n ääressä koko päivää, vielä harvempi kuuntelee radiota tuntikausia päivittäin, ja ne jotka jompaa kumpaa tekevät sillä hetkellä kun viranomaistiedotukselle syntyy aihe, puolet ovat mainosrahoitteisilla TV-kanavilla tai radiotaajuuksilla. Eli se siitä perustelusta.

Yhteiskunnallinen keskustelu edellyttää kaikkien mielipiteiden kuulemista. TV:hen pääsee pääsääntöisesti ääneen hyvin rajattu joukko ihmisiä. Välillä kannoista pääsee valtamediassa esiin vain yhteiskunnallinen konsensus ja mm. lapo-korttia säälimättä viljelevät poliitikot saavat mellastaa vapaana pätemättömine argumentteineen. Sananvapaus on siirtynyt nettiin jo aikoja sitten.

”Minun mielestäni Piraattipuolueen täytyy voida ottaa kantaa asiantuntemuksen puutteeseen tietoyhteiskunnan kehittämisessä. Politiikkaan kuuluu olennaisena osana paljastaa vastustajien esittämät typeryydet. Tässä tapauksessa typeryys on se, että mediamaksu on yksinasumissakko”

Eli yleinen typeryys on se, että YLE-veroa kritisoidaan, mutta yleinen typeryys ei ole se, että Lindénin ehdotuksesta lähtenyt mutavyöry tuskin pysähtyy kuuntelemaan mitään soraääniä?

Arvasinhan minä sen, että ei kauaa kestä, kunnes ensimmäinen semmoinen löytyy, joka vaatii Piraattipuoluetta lobbaamaan YLE-veron toimeenpanon puolesta… ikään kuin sen läpimeno ei jo ole melkeinpä itsestäänselvyys.

”En tiedä, kannattaisiko kannanottoa yhdistää mediamaksuun millään tavalla.”

En usko, että kannattaa yhdistää. Muuten ihmiset ymmärtävät, että Piraattipuolue myy kantansa YLE-verosta vastineena YLEn oman tuotannon vapautus public domainiin. Tämmöinen kompromissien tekeminen on tarpeellista toki politiikassa, mutta mielestäni kompromissiehdotuksia ei parane tehdä ennen kuin ollaan kiinni hallituspaikassa, eikä ainakaan ennen kuin olemme eduskunnassa.

Huomauttaisin, että suurin osa PP:n kannattajista on nuoria ja opiskelijoita. He eivät kylve rahassa ja he eivät pidä kiinteäsuuruista YLE-veroa kohtuullisena heidän elämäntilanteeseen. Sitten kun vielä osa heistä ei oikeastikaan omista TV:tä tai katso YLEn kanavia, eikä kuuntele radiota, niin kyllä se on aika mahdoton heidän sulattaa moisen veron oikeudenmukaisuutta. YLEn nettipalvelut ovat toki heidänkin käytettävissään, mutta eihän me makseta YouTube-veroakaan.