Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Julkaisija Vastaukset
-Janski- # Posted on 18.6.2009 at 15.44
Profiilikuva käyttäjästä -Janski-

Asia ei minun mielestäni kuulu puolueen agendalle. Korkeintaan, kuten Puuhkaja sanoi:

Quote:Piraattipuolue voisi arvostella sitä, että lähdetään lisäämään jonkin järjestelmän pakollisuusastetta. Voitaisiin kysyä, miten tämä hyödyttää tietoyhteiskunnan kehitystä kun kuluttajien kultusta pyritään ohjaamaan väkisin tiettyihin asioihin.

Sen sijaan olen eri mieltä siitä, etteikö HYVIEN webbipalveluiden tuotanto kuuluisi julkisen palvelun piiriin (jos ei sitä ole kirjattu, niin se pitäisi kirjata). Jos joidenkin, tietoyhteiskunta-asiantuntijoina, niin meidän pitäisi tietää, ettei webbiä voi eristää miksikään omaksi entiteetikseen irrallaan muusta mediasta. Olemmehan itsekin taistelleet sitä vastaan, ettei Internet ole paikka mihin mennään, vaan jotain ihan muuta.

Minusta olisi äärimmäisen hölmöä ja ristiriitaista lähteä tässä asiassa väittämään taas muuta. Ei siksi, etteikö joku muukin (kaupallinen) taho voisi digitaalista mediaa kehittää, vaan siksi, että HYVÄÄ digitaalista palvelua ei ikinä voi olla liikaa! Se tehköön sitä, jolla on siihen resursseja, vaikka sitten kansan resursseja. Kaiken muun vänkääminen on pikemminkin tietoyhteiskunnan jarruttamista.

Totuus on, että Yle on tällä hetkellä monella tapaa katalysaattori digitaalisissa palveluissa. Yle Areenan ja Elävän Arkiston tapaisten palveluiden saaminen kesti tolkuttoman kauan, mutta nyt kun ne ovat täällä, ne ovat ehkä edistyksellisintä tämän maan webissä (kyllä, uusi Areena muutti juuri sisältönsä Flash-muotoon!). Yksinkertaisesti tästä työstä pitää saada rahaa. Siis jos on sitä mieltä yleensäkään, että Ylen pitäisi rahaa saada.

Oli rahoitusmalli mikä tahansa (kyllä, ehdotettu ei ole se paras malli), on selvää että maksykäytäntöä täytyy nykyisestä lupamaksusta muuttaa. Mainosrahoitteisuutta Piraattipuolue ei voisi koskaan esittää, koska tiedämme itsekin, ettei se olisi enää riippumatonta tiedonvälitystä, jota me itsekin henkeen ja vereen liputamme.

Ulkopuoliselle koko hommassa haisee nyt juuri se, mistä monia Piraatteja on syytetty julkisuudessa muutenkin. Kaikkea olisi kiva saada ilmaiseksi. Ei nyt lähdetä ruokkimaan tuota näkökantaa enää yhtään enempää. Ylen palveluihin ei päde samat tosiseikat kuin tiedostojen kopiointiin.

Sanoisin, että jättäkäämme asia muiden harteille.