Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 25.1.2010 at 1.11
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Olen yhäkin sitä mieltä, että valtaosa pro-YLE-argumenteista on sontaa:
– tiedotusvastuu: jos emme luota kaupallisiin kanaviin kriittisten uutisten tiedottamisessa, miten voimme luottaa, että kaupallinen kanava ohjeistaisi vaihtamaan YLE:n kanavalle silloin, kun sieltä tulee tärkeä tiedote? Ja eikö kaupallisia kanavia ole velvoitettu tai voisi velvoittaa lähettämään tiedotteet (valtio voi vaikka korvata aiheutuvat tappiot, niin harvoin varmaan valtion pakkopuuttuminen tiedottamiseen olisi)?
– YLE:n palvelu on niin korvaamaton, ettei sitä voi rahoittaa budjetista… vastaavasti esim. puolustusvoimat, poliisi ja oikeusistuimet eivät siis merkitse mitään?
– YLE tarjoaa ruotsinkieliselle vähemmistölle omankielistä ohjelmaa. Eikö kaupallisia kanavia voisi motivoida siihen esimerkiksi tarjoamalla valtion budjetista rahaa ruotsinkielisten ohjelmien tarjoamisesta (jos kerran ruotsinkielisille ohjelmille ei tahdo löytyä yhtä paljon maksavia mainostajia)?
– YLE tarjoaa puolueetonta uutisointia. HAHAHHAHAHAAAA! V***u minkä vitsin murjaisit…
– YLE tukee kulttuuria. Joo, jossakin kansanmusiikkifestareilla käy. Tarjoaa oopperaa ja muuta kissanrääkkäystä. Kulttuuriuutisointia (=teatterit ja eksperimental-musiikkia). Paljon kristillisiä jumalanpalveluksia. Onko tämä millaista kulttuuria kansa tahtoo? Pitääkö kansalaisten varoista jakaa rahaa yläluokkakulttuurille, jota kukaan ei ymmärrä? Kohdellaanko meitä tasavertaisesti?

Ja oma numeronsa on sitten ne jota ei edes YLE-fanit yritä puolustella:
– ulkomailta ostettua hömppäviihdettä, sairaalasarjaa, tms.
– tekstiviestisanapelejä
– kallista ammattiurheilua

Jos minusta olisi kiinni, YLE täytyisi täysremontoida ja monopoliasema repiä alas. YLE ei ansaitse toista mahdollisuutta, sillä se on totaalisesti ja suunnitelmallisesti pettänyt kansan. Ajankohtaisohjelmat tuntuvat ajoittain olevan löysemmän liean päässä kuin kaupallisilla kanavilla (jossa varotaan loukkaamasta ketään mainostajaa tai potentiaalista mainostajaa), mutta usein siinäkin on poliittistä värittelyä, toimittajia joiden pitäisi jäävätä itsensä aiheesta, jne.

YLE pitäisi laittaa budjettiin (ts. rahoittaa mm. tuloverosta) ja YLEn rajoitus pitäisi määrittää ohjelmakohtaisesti. Laki YLEn kiellosta mainostaa on sinällään jo rikottu urheilulähetyksillä, sillä urheiluareenat ja mäkihyppymäet ovat täynnä mainoksia. Nämä mainokset rahoittavat urheilutapahtumaa ja (teoriassa) voidaan katsoa laskevan TV-oikeuksien hintaa, täten auttavan YLEä tarjoamaan urheilua TV:ssä. Se on välillisesti mainosrahoitettua TV-ohjelmaa. YLE fail. En näkisi mitään ongelmaa muuttaa lakia siten, että YLE saisi (ja joutuisi) mainosrahoittaa tai maksukorttirahoittaa hömpät ja urheilut. Se on oikeus ja kohtuus.

YLE voisi myös tyystin luopua näistä hömpistänsä. Tai YLE voisi luopua kanavistansa siten, että heillä olisi vain lähetysaika kanavalla jolla toimii sekä kaupallinen kanava että YLE. Näinhän se toimi siirtymäkautena (1957-1993), kun Mainos-TV (sittemmin MTV3) aloitti ostamalla lähetysaikaa YLE:n kanavan sisältä. Jos YLE ei no-bullshit-meiningillä pysty täyttämään YLE1, YLE2, Teema ja FST (ja ilmeisesti nythähän Teema ja FST yhdistyisi, sellaista uhotaan) niin sitten karsitaan ja luovutetaan kanavapaikkoja muille toimijoille. Tai tehdään vaikka TV2:sta maksukorttikanava ja laitetaan hömppää vaikka ympärivuorokautisesti.

En ymmärrä miksi YLE:n täysremontti ja budjettirahoitus on niin kamala tabu, että sen tarpeesta pitää vaieta tai alkaa kiemurtelemaan.