Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Julkaisija Vastaukset
Topi # Posted on 18.6.2009 at 17.03
Profiilikuva käyttäjästä Topi

Mielestäni mediamaksu ei pitäisi jättää muiden harteille, koska siinä asiassa sisältyy montakin epäkohtia ja tätähän pitäisi lähteä ajamaan, koska kukaan muu ei sitä tee vaikka kansa vastustaa.

Itse olen huonokuuloinen ja viittomakieltä käyttävä. YLE:n ohjelmistossa n. 21% on tekstitettyjä kotimaisista ohjelmistoista. DVB-tekstitykset toimivat, miten toimivatkaan; huonosti, hyvin, kohtalaisesti. Kaikkein huippu on se, että pääuutiset (klo 20.30) on suoraan tekstiTV:llä, sitä ei tueta DVB-tekstityksellä.

Liian usein näen tekstityksien aikana ”Pahoittelemme tekstityksen puuttumista” ja nykyään on aika usein suoria lähetyksiä, missä sitten nakkisorminen YLE:n työntekijä hätääntyy ja tekstittää sormillaan minkä ehtii ja usein on, että jo 3 puhuttua riviä saadaan vain puolet yhden rivin mittainen informaatio. Vaikka olisi selvä mahdollisuus lisätä mukaan viittomakielinen tulkki, mielellään yläkulmaan vasemmalle (Kokemukseni puhuu ja näkee minne on järkevintä asettaa). Vielä surkeampaa mediamaksussa on se, että jos en ole nähnyt kyseistä ohjelmaa tekstitettynä ja haluan nähdä YLE:n areenalla sen ohjelman, kas kummaa. Siinä ei olekaan tekstitystä? Minua on siis kusetettu.

Samoin, jos haluan katsella eduskunnan politiikkaa televisiosta tai netistä, siellä ei olekaan viittomakielinen tulkki vaikka laki 1995 hyväksyi viittomakielen kotimaiseksi kieleksi ja pykälä siellä lukee, että on oikeus saada esteetöntä tietoa julkisista palveluista ja siinähän valtio rikkoo lakia ja muut kanavat samaten?

Joten voitte miettiä paljonko minun pitäisi oikeasti maksaa luvasta valtiolle, kun siitä otetaan vielä radio pois, joka on YLE:ltä saamani tiedon mukaan 40% (vuosia sitten kun lähetin sähköpostia, että 1 sähköposti, seuraava 2 ja sitä seuraava 4 jne.).:angry:

Ei pidä unohtaa, että vanhuus ei tule yksin, siinä kuulo heikkenee kaikilla ja joudutaan nostamaan ääntä tai sitten seuraa se, ettei kykene kuulemaan selkeästi. Sitten tarvitaan tekstitys.

Ei pidä myöskään unohtaa niitä uskonnollisia lahkoja, jotka eivät käytä televisiota.

Jos kaikki pystytään tekstittämään tai asettamaan viittomakielinen tulkki ruutuun, niin sitten mediamaksu olisi OK.

Mutta ei siinä olekaan vielä kohdallaan. Kuulemma mediamaksu kohdistuu myös netissä ohjelmien katseluun, miksi siis laajakaistaliittymästä maksaneena maksan vielä tuostakin?

Itse haluan liittyä kohta Piraattipuolueeseen ja pian edessä olevat eduskuntavaaleissa annan 100% ääneni Piraattipuolueelle, samoin tekevät monet muut kaverini, huonokuuloiset ja kuurot ja heidän kautta tulee vielä lisää porukkaa ja ääniä mahdollistaaksemme teidän pääsyn eduskuntaan. Olen taistellut TV-lupaa vastaan liian monta vuotta ja lähetellyt aina kirjeitä, sähköpostia kansanedustajille, mitään ei koskaan ole muutosta tapahtunut! Siksi haluan muutosta ja siksi haluan Piraattiliiton ajavan myöskin tätä asiaa.