Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Julkaisija Vastaukset
aolk # Posted on 18.6.2009 at 18.17
Profiilikuva käyttäjästä aolk

Sellainen huomio vielä, että vaikka PP:n ei sinänsä kannatakaan ottaa mm. yleisiin verotuksenmääräytysmisperusteisiin kantaa, niin voinee se kuitenkin kummastella, miksi sen kotikentälle läheinen toiminto ansaitsee verotuksellisen erityiskohtelun — eli kiinteän pakkomaksun joka ei seuraa yleisiä veroitusperiaatteita. Tämäkin on eräänlaista kantaaottamattomuutta. ”PP:llä ei ole yhtenäistä kantaa yleisiin verotuksenmääräytymisperiaatteisiin, mutta se kummastelee yksittäiselle mediatoimijalle annettavaa vastikkeeltaan äärimmäisen vaihtelevaa rahastamisoikeutta. Se ehdottaakin tilalle yleisten verotusperiaatteiden mukaan määräytyvää mediaveroa, josta voitaisiin tukea kaikkea Suomessa vapaasti jaettavaa kulttuuria.” Tai muuta vastaavaa.

Toisekseen, lienee piraattiaatteen mukaista, että kaikki näkökulmat ja mielipiteet pääsevät mukaan yleiseen keskusteluun. Tämä yksinasujanäkökulma on lähes täysin sivuutettu valtamediassa ja valtapuolueissa, epäoikeudenukaisuuskritiikki keskittyen vain ”köyhään eläkeläiseen ja opiskelijan”, eikä tähän yleiseen yksinasumisen rankaisemiseen.

Mielestäni PP voisi ihan yleisesti puolueena kuitenkaan välttämättä kantaa ottamatta auttaa tuomaan esille tälläisiä valtamedian ja valtapuolueiden sivuuttamia näkökulmia. (Eri asia on sitten miten ahdasmielinen valtamedia tulkitsee edes asian mainitsemisen.)