Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Julkaisija Vastaukset
sekunda # Posted on 19.6.2009 at 18.52
Profiilikuva käyttäjästä sekunda

Heitinpä tämän vahingossa tuohon vanhaan ketjuun… tuodaan nyt tännekkin :)

Huvittavinta mielestäni tässä koko jutussa on, että haetaan ”riippumatonta uutisointia” tai vastaavaa.
Esimerkkinä YLE uutisoi hienosti piraattipuolueesta (YLE:n uutinen PP:stä) MUTTA (!) ihmetyttää hel******i, että mitä tuossa samaisessa uutisessa mainitaan Pirate Bayn ylläpitäjien saamista tuomioista ja korvauksista ?

Oliko tämä sitten esimerkiksi puolueetonta uutisointia ?

Muita epäkohtia on mielestäni (tässäkin threadissa) mainittu useita.

Quote:– Se, että kaikki maksavat, koska tosiasiassa kaikki hyödyntävät Yleisradion palveluita, on oikeudenmukaista. Suurimmalle osalle televisionkatsojista uutinen on myönteinen, koska maksu tosiaankin alenee noin 50 euroa, Sasi sanoo.(Lähde: YLE)

Tuo maininta, että ”kaikki hyödyntävät Yleisradion palveluita” ei todellakaan pidä paikkaansa. Itse käytin nyt ensimmäistä kertaa YLEn palvelua sitten moneen vuoteen (olisiko ollut -01 kun katsoin lätkän MM-kisoja rautatientorin kisateltassa?), vain ja ainoastaan etsiäkseni tuota uutisointia asian tiimoilta.

Quote:Julkinen palvelu – mitä se on YLEssä?
Julkisen palvelun YLEn tehtävänä on tukea kansanvaltaa ja vahvistaa suomalaista kulttuuria sekä näyttää monipuolinen ja monikulttuurinen kuva maailmasta. Kaikille suomalaisille tarjotaan myös yhtäläiset mahdollisuudet saada tietoa, kokea elämyksiä, viihtyä sekä sivistää ja kehittää itseään. Näin julkisen palvelun ohjelmatoiminnan linjauksia määrittelee nykyinen laki Yleisradio Oy:stä.
YLE-lain ensimmäisenä julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tehtävänä mainitaan ”toimivan kansanvallan ja jokaisen osallistumismahdollisuuksien tukeminen tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä ja keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia”. Toinen tehtävä on tukea ja tuottaa kotimaista kulttuuria, taidetta ja virikkeellistä viihdettä. Kolmanneksi laissa mainitaan oppimisen ja sivistyksen sekä lasten ohjelmistot.
Mistä maksat, kun maksat
(Lähde: YLE)

Koska en katso TV:tä lainkaan, en ole saanut tukea taiteellisuuteeni, käynyt oopperatalossa, enkä ole lapsi – en katso mitenkään käyttäneeni noita mainittuja julkisia palveluja.

Tosin, tuossa mainitaan myös, että kaikille suomalaisille tarjotaan yhtäläiset _mahdollisuudet_ saada näitä palveluja – tämän perusteella voin _mahdollisesti_ tämän maksaa.

Tähän _mahdolliseen_ mediaYLEmaksuun tulisi Piraattipuolueen mielestäni ottaa kantaa.

Mielestäni tähän _mahdollisuuteen_ olisi juuri tartuttava.
Tarjotaan _mahdollisuutta_ käyttää palvelua ja sen _maksamiseen_ pakotetaan ulosoton uhalla.
Tietoa on _mahdollista_ saada netin miljoonilta muiltakin sivuilta (tämä on esimerkiksi juuri ns. sanavapauskysymys), ohjelmia on _mahdollista_ katsoa tuhansilta (?) muiltakin kanavilta (laadukkaammilta) kuin YLE:ltä.

Itseäni huolestuttaa myös hieman tuo yrityksien kohdalla korotettu maksu (yrittäjä olen ja toivottavasti pääsee joskus noihin 400k:n lukemiin :D ).

Sikäli tuo yrittäjille suunnattu maksu on naurettava myös. Kuinka moni yritys antaa työntekijöiden katsella tv:tä ? Otetaan esimerkiksi joku rakennusfirma. Viedäänkö yrityksen puolesta telineille töllötin kun äijät rappailee seinää ? Siinähän sitä voi sitten katsella eläindokkaria vaikka samalla kun veivaa uutta satsia.

Tai jos onkin kaupassa töissä kassalla iltahuugissa ja alkaa kassaneidin mieleinen (salkkarit laittaisin tähän, mutta maksuhan onkin menossa YLE:lle niin on hieman irrelevantti) A-studio. Sanooko kassamissi, että ”laita tavarat hihnalle vain, katson tämän ja sitten otan hinnat?

Aasinsillan kautta päästään kauppojen maksamiin TEOSTO-maksuihin… mutta jätetään tämä nyt sikseen, tuli jo sen verran tekstiä.

Voin vain loppuyhteenvetona sanoa: Tähän maksuun ON Piraattipuolueen otettava kantaa!