Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa?

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 18.6.2009 at 13.29
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

En suoraansanottuna uskonut aiemmin, että hallitus todella lähtisi ajamaan tällaista pakkomaksua, mutta nyt kun näköjään lähtee niin varmastikin Piraattipuolueen olisi aika ottaa asiaan jonkinlainen kanta.

Piraattipuolueen ei pitäisi mielestäni ottaa kantaa siihen, kohdistuuko suunniteltu maksu kaikkiin samansuuruisena (tulonjakokysymykset eivät kuulu agendaamme). Ainakin erään uutisen mukaan asian jatkosuunnittelussa selvitetään, miten pienituloiset otettaisiin huomioon, eli voi olla, että asia korjaantuu tältä osin.

Yleensäkin on hieman vaikeaa sovitella mediamaksuasia Piraattipuolueen agendaan, vaikka se kyllä kovasti liippaa läheltä agendaamme siltä osin, kuin kyse on tietoyhteiskunnan kehittämisestä. Piraattipuolueen kannanotto voisi lähteä teemalla ”pakollinen Yle-maksu on vanhentunut tapa hoitaa asioita”. Piraattipuolue voisi arvostella sitä, että lähdetään lisäämään jonkin järjestelmän pakollisuusastetta. Voitaisiin kysyä, miten tämä hyödyttää tietoyhteiskunnan kehitystä kun kuluttajien kultusta pyritään ohjaamaan väkisin tiettyihin asioihin. Voitaisiin kyseenalaistaa se, että maksulla rahoitetaan Ylen nettipalveluita, kun netissä Yle on vain yksi toimija muiden joukossa, ei millään tavalla etuoikeutettu taho. Nettipalveluiden tarjoamista ei myöskään ole käsittääkseni määritelty Ylen julkisen palvelun tehtäviin kuuluvaksi.

Hirveästi muuta sanottavaa en kyllä mediamaksusta keksi Piraattipuolueen kannalta.