Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansanasi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansan asiaa? Vs:Kansa YLE-maksua vastaan, PP ajamaan kansanasi

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 19.6.2009 at 9.38
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Kirjoitin aikoinaan omaan Blogiin mielipiteitäni asiasta ja mitä pitemmälle olen seurannut, ovat lainvalmistelun suunnitelmat edenneet juuri niin kuin pelkäsinkin.

Tavoitteenamme on lisätä demokratian arvoa, joka on käytännössä siis tasa-arvoa. Maksujen määräytyminen on hyvin pitkälti tasa-arvokysymys. En kuitenkaan tiedä onko loogisinta että PP alkaa ottamaan kantaa siihen kun asiassa on muitakin kohtia joihin puuttua. Yksi pitkäaikainen ajatukseni jonka toin blogikirjoituksessanikin esille, oli maksun avulla tuotetun materiaalin siirtyminen public domainiin sen jälkeen kun YLE sen on esittänyt. Toinen suuri ongelma on maksun luonteen ollessa ulosottokelpoinen veron kaltainen, muttei kuitenkaan veroissa otettava maksu. Tämän lähde pitäisi vielä tarkistaa, mutta käsittääkseni maksuja ei voida pakkomäärätä kaikille toisin kuin veroja. Maksuissa on aina vapaus valita käyttääkö myytävää palvelua tai tuotetta.

Sähköisten YLEn palveluiden esille nostaminen olisi myös hyvin asiallista, monet unohtavat helposti että se mediamaksu ei suinkaan ole pelkästään töllöttimestä, sekä YLE:llä on ollut hyvin tärkeä rooli uutisten ja asiaohjelmien saannissa Internetiin suhteellisen vapaaseen käyttöön. Jälleen uudestaan taas painotus sille Public Domain idealle vielä.

Mikäli tasa-arvoisuus aspektia haluaisi nostaa esille, voisi toki huomauttaa, että vaikka summa olisi sama kaikille talouksille, se olisi huomattavasti kalliimpi yksinasujille, mutta myös todella paljon suurempi menoerä köyhälle nuorelle kuin hyvin toimeen tulevalle vanhemmalle, puhumattakaan hyvin toimeentulevasta suuremmasta perheestä.