Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 27.10.2009 at 10.27
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Kunhan vain sanon miten uskon ulkopuolisten suhtautuvat ääripiratismiin. En usko, että se kovin kaukana on siitä millaisen reaktion aiheuttavat mm. stallarit nyt Neuvostoliiton romahdettua. Jos totuus sattuu, sitten se sattuu.

Siitä kuinka hoopolta ääripiratismi vaikuttaakin, he saavat toki mielipiteensä pitää ja esittää. Toivoisinkin heidän esittävän sen mieluusti esim. tässä viestiketjussa. Vähemmän naurua he saavat osakseen ”omiensa” keskuudessa, eikö? Sitä minä juuri tässä ajan takaa, että kun he kerran luulevat, että kannattaa tuoda ääripiratismi Overtonin ikkunan takia julkisuuteen (eli järkyttää muut ääripiratismilla, jotta puolueohjelma näyttäisi nykymuodossa jopa ”konservatiiviselta”), olisi toki fiksua järjestää ensin pieni pseudotenttaus ääripiratismin seurauksista. Ollaanhan moisia keskusteluita käyty ”konservatiivisen” puolueohjelmamme kannaltakin, jottei tulisi liikoja yllätyksiä vaalityössä ja kontakteissa henkilöihin, jotka puolueen ulkopuolelta meitä kyseenalaistavat.

___

Toisekseen kyseenalaistan koko Overtonin ikkunan sovellettavuuden tähän asiaan. Kyseisen neuvottelutaktiikan käyttö on tuttua ja yleinen tapa. Kuinka pitkälle se ensimmäinen tarjous viedään, riippuu kulttuurista. Lähi-Idän basaareissa tinkiminen on taidetta – Suomessa ei niinkään.

Nykyistä ”konservatiivista” tai ”munatonta” linjaa radikaalimmalla ääripiratismisiivellä tuskin saavutetaan etua.
– Lisäsikö 9/11 islamin hyväksyttävyyttä länsimaissa?
– Lisääkö skinheadit Halla-Aho maahanmuuttajakriittisten mielipiteiden hyväksyttävyyttä?

Eivät. Päinvastoin. Guilt by association. Kyseessä on toki argumentointivirhe, mutta kyllä tuota assosiaatiota siitä huolimatta käytetään mustamaalaamaan maltillisiakin yhteisön jäseniä.

___

Näistä syistä asioista lienee parempi keskustella ensin ”omien” piirissä ennen kuin lähtee liikaa avautumaan muulle kansalle. Mielipiteitä en halua kieltää, haluan vain, että kenelläkään ei ole harhakäsitystä siitä, että hänen argumentointinsa on aukoton ja kestää kritiikin.