Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
lheikkila # Posted on 3.1.2011 at 8.50
Profiilikuva käyttäjästä lheikkila

jarkkoph kirjoitti:
Quote:lheikkila kirjoitti:
[quote]Miten kukaan voi omistaa peräkkäisiä kirjainmerkkejä? Entä maa-alueita yhteiseltä palloltamme? Entä maasta kaivettuja luonnonvaroja? Asiat ovat sovittu näin siinä yhteiskunnassa, jossa elämme. Ymmärrän, että tämä on asia, jota haluatte muuttaa, mutta ”Miten kukaan voi omistaa tietyn nuottijärjestyksen?” ei ole kovin vahva argumentti muutoksen puolesta. Monistettavuus on yksi tapa argumentoida immateriaalioikeuksia vastaan, mutta itse lähestyisin asiaa niin, että jos ja kun taiteilja antaa teokseen jotain omasta itsestään, hänellä pitäisi olla samantapainen oikeus teokseen kuin kärjistettynä vaikkapa omaan ruumiiseensa, riippumatta siitä, onko se kopioitavissa vai ei.

Maan omistusoikeus lähtee oikeastaan siitä, että ilman omistusoikeutta maata ei voi kehittää eikä sille voi investoida pitkäaikaisesti. Jos yksilöt eivät voi riittävällä varmuudella olla varmoja siitä, että omistaa tietyn maan tietyn aikaa ja riittävän varmasti hän ei lähde rakentamaan maalle taloa, tehdasta tai harjoittamaan maanviljelystä, jotka kaikki ovat yleensä vuosien projekteja.[/quote]

Samalla logiikalla immateriaalioikeuksien poistaminen johtaisi siihen, että kukaan ei lähde investoimaan mihinkään immateriaaliseen, jos lopputulokseen ei ole omistusoikeutta.