Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 3.1.2011 at 18.25
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Quote:Kysymys kuluu, mitä investointeja tämä immeratiaalisten teoksien teoskappaleiden tekeminen vaatii?

Esimerkiksi teknisen alustan, jonka avulla teoskappaleita levitetään? Tämähän ei suoraan toki ole teoskappaleiden tekemistä, mutta käytännössä kuitenkin siitä on kyse.

Hienoa, että yhteisymmärrys alkaa olla jo sillä tasolla, että PP:n puolella ymmärretään myös se, että myöskään koodari tai muu IT-alan ammattilainen ei tarvitse palkkaa.

Quote:Mihinkään ilmaan ei voi investoida. Ainoastaan fyysiseen voidaan investoida. Aivan kuten jos investoidaan painotaloon täytyy olla melko tavalla varmoja että saa sijoitetun pääoman takaisin. Jos ei saa sitten on edessä konkurssi. Mutta fyysisenkään materialisen mailmassa ei ole mitään takeita siitä että saa sijoitetulle pääomalle tuottoa.

Jos nyt olisin vaikkapa elokuvatuottaja, niin pitkän elokuvan tekeminen vaatii aika isoja investointeja joltain suunnalta. Siinähän synnytetään ns. immateriaalituote, joka voidaan esim. heijastaa teatterin seinälle, tallentaa DVD-levylle tai jakaa bitteinä verkossa. Mutta investointeja elokuvan tekemiseen silti tarvitaan. 14 tunnin kuvauspäivä jollakin mutaisella pellolla marraskuisessa räntäsateessa on aika kaukana immateriaalisesta, siinä ihan konkreettisesti tuntee tekevänsä työtä. Ja yleensä ihmisille on pakko maksaa työstä palkkaa, niin ikävää kuin se tuottajan kannalta onkin.

Tuottaja sitten uskoo ja toivoo, että elokuvasta tulee niin hyvä, että se menestyy edes sen verran, että siitä saa omansa pois ja rahoittajatkin pysyvät tyytyväisinä. Ei ole kivaa, jos palkan sijaan joutuu itse maksamaan siitä, että tekee työtä. Toisaalta sen riskin tuottaja myös tietoisesti ottaa. Mutta kuinka paljon vielä riittää niitä hölmöjä tuottajia, jotka ovat valmiit riskeeraamaan oman ja perheensä tulevaisuuden elokuvien takia? Oma veikkaukseni on, ettei kovinkaan paljon.