Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 6.1.2011 at 20.17
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Quote:Se, että valtiot ovat jossain vaiheessa katsoneet hyödylliseksi antaa ”taiteilijoille” tiettyjä etuoikeuksia joita jotkut nykyään tahtovat ”omistusoikeudeksi” kuvitella, ei tarkoita etteikö näitä etuoikeuksia voisi ottaa pois yhtä helposti kun ne on annettukkin.

Sellaiset henkilöt ja organisaatiot, jotka eivät halua investoida palveluun jonka lopputulokseen ei ole omistusoikeutta, saavat vapaasti ryhtyä valmistamaan vaikka hammastikkuja. Jättäkää monimutkaisemmat alat suosiolla niille, jotka osaavat ja uskaltavat pysyä nykyaikaisen yhteiskunnan ja markkinatalouden perässä.

Aika vihamielistä tekstiä, mikä noin ahdistaa?

Sisällön tekeminen vaatii yleensä resursseja. Sitä varten tarvitaan investointeja. Vaikka minä sisällöntuottajana olisinkin sitä mieltä, että ihan sama, saavatko ne investoijat koskaan rahojaan takaisin, niin niille investoijille se ei ole samantekevää. Ainakaan seuraavaa proggista varten ei rahaa enää siltä suunnalta tipu, jos tappiota tuli tarpeeksi. Ja silloin se alkaa koskettaa jo minuakin, tekijäpuolen edustajaa.

Vaikka kuinka yrittäisi olla samalla puolella teidän kanssanne tai edes ymmärtää, niin heti sopivan hetken tullen kusette nilkoille. Sympatiapisteitä ei tuolla tavalla hirveämmin tältä suunnalta ropise. Teiltä voisi edes joskus löytyä jonkinlaista kompromissihenkeä – siis että joku osapuoli ei joudu yksinään kärsimään ideologian sokaiseman politiikan lopputuloksista.

Esimerkkinä nyt vaikkapa elokuvan tekeminen: vaikka kuinka kehitettäisiin kolmi-, neli- tai vaikka kahdeksanulotteisia elokuvia, niin ei se tekeminen siitä helpotu eikä halpene, vaan nimenomaan päinvastoin. Monimutkaisesta alasta tulee entistäkin monimutkaisempi, jossa suurten kokonaisuuksien sijasta pitääkin osata hallita valtavia kokonaisuuksia. Se vaatii aikaa ja ammattitaitoa, ei siis ilmaista. Ja tämä siis siksi, ettei jumituta vanhentuneisiin toimintatapoihin – mikä onkin ihan oikein, eteenpäin meno.

Silti: tekijäpuolen edustajana suuresti korpeaa, että PP:n piirissä tekijöiden/tuottajien edut nähdään niin absoluuttisen erillisinä jakeluportaan ja maksumiesten eduista. Se vaan ei ole niin, vaan molemmat osapuolet tarvitsevat toisiaan. Ilman yhtä ei ole toistakaan.

Joskus tekisi mieli sanoa teille: jättäkää monimutkaiset asiat ja alat, joista ette mitään ymmärrä, suosiolla niille, jotka niistä ymmärtävät.