Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
VirallinenValvoja # Posted on 27.10.2009 at 17.05
Profiilikuva käyttäjästä VirallinenValvoja

mrZombie kirjoitti:
Quote:Eri asioissa on tietenkin järkevää käyttää eri strategioita. Jos jollain on esittää parempi strategia, niin antaa tulla. Minä en oikein näe mitään muuta vaihtoehtoa tällä hetkellä Suomessa kuin suhteellisen radikaalin linjan kovaan ääneen rummuttamisen.

Rick Falkvinge ja Piratpartiet ovat vetäneet Ruotsissa vuodesta 2006 lähtien retorisesti varsin tiukkaa linjaa kaupallisen käytön suoja-aika vaatimuksen ollessa 5 vuotta ja ei-kaupallisen käytön 0 vuotta. Olen seurannut sikäläistä keskustelua ja mediaa varsin tarkasti koko tämän ajan, ja piraattien tiukat vaatimukset ovat mielestäni toimineet siellä erittäin hyvin muokaten poliittista maaperää muissa puolueissa ja poliittisessa nuorisoliikkeessä samalla kun media on toistanut niitä näkyvästi. Falkvinge löi äskettäin samat vaatimukset kylmästi pöytään suoraan musiikkiteollisuuden pomoille Manchesterin In The City -konferenssissa, eikä hänelle naurettu sielläkään vaan pikemminkin pelättiin ja suututtiin. Piraattiliikkeen takana on jo sen verran kasvavaa poliittista voimaa ympäri Euroopan, että kyllä tiukkoihinkin vaatimuksiin suhtaudutaan tosissaan – olipa suhtautuminen sitten positiivista tai negatiivista.