Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
lheikkila # Posted on 7.1.2011 at 15.15
Profiilikuva käyttäjästä lheikkila

vesiposti kirjoitti:
Quote:Se, että valtiot ovat jossain vaiheessa katsoneet hyödylliseksi antaa ”taiteilijoille” tiettyjä etuoikeuksia joita jotkut nykyään tahtovat ”omistusoikeudeksi” kuvitella, ei tarkoita etteikö näitä etuoikeuksia voisi ottaa pois yhtä helposti kun ne on annettukkin.

Etuoikeuksia mihin nähden? Ja tottakai kaiken voi ottaa pois, immateriaalioikeudet, materian omistusoikeudet, ihmisoikeudet. Ihan kuinka me haluamme.

Quote:Sellaiset henkilöt ja organisaatiot, jotka eivät halua investoida palveluun jonka lopputulokseen ei ole omistusoikeutta, saavat vapaasti ryhtyä valmistamaan vaikka hammastikkuja. Jättäkää monimutkaisemmat alat suosiolla niille, jotka osaavat ja uskaltavat pysyä nykyaikaisen yhteiskunnan ja markkinatalouden perässä.

Siellä norsunluutornissa on selkeästi tietoa siitä, miten asiat nyky-yhteiskunnassa ovat ja toimivat. Valaisepa vähän meitä muitakin, niin ei tarvitse kärvistellä yksin ymmärryksen taakan alla.

Olisin erittäin kiinnostunut esimerkiksi kuulemaan näkemyksesi mukaisen vastauksen aika yksinkertaiseen kysymykseen: miten rahoitetaan bändin debyyttialbumin äänityskustannukset, jos immateriaalioikeuksia ei ole? Mesenaateilla? Onko ”nykyaikaisessa yhteiskunnassa” albumeita, bändejä, musiikkia?

Tiedän toki, että opensource-koodiin investoidaan. Siihen, miten nämä investoinnit saadaan tuottamaan, en ole kauheasti perehtynyt. Tästäkin kuulisin mielelläni lisää, jos jollain tietoa on.

Quote:Kukaan ei kaipaa vanhentuneiden liiketoimintatapojensa väistämätöntä kuihtumista itkevää muutoshalutonta ja/tai -kyvytöntä ruikuttajalaumaa. Saati sitten kyseisen lauman lahjomien poliitikkojen harjoittamaa vapaan yhteiskunnan alasajoa.

Pidän itsekin tekijänoikeusjärjestöjen ruikutusta vastenmielisenä. Silti tunne siitä, että nykyisessä yhteiskunnassa ja talousmallissa nykyisen kaltaiset immateriaalioikeudet ovat oikeutettuja ja talouden toiminnan kannalta tarpeellisia, on vain kasvanut sinä aikana, kun täällä olen viestitellyt.