Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 8.1.2011 at 0.49
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Quote:Mikään taloudellinen panostus ei takaa menestystä vaikka kaikki taustat on kunnossa ja kaikki maailman drm:t on päällä. Joku elokuva vain kolahtaa ja toinen ei.. Sitä vain pitää turvata oma tausta siten että jos homma kusee nilkkaan niin ei mene oma elämä nurin.

Tuo on täysin totta, riskejä otetaan ja joskus niistä kärsitään. Ihan elävästä elämästä löytyy esimerkkejä, joissa elokuvatuotannon vastuuhenkilöksi kaivetaan joku kokematon hölmö, joka onkin sitten omalla nimellään vastuussa kaikesta, vaikkei olisi päässyt edes vaikuttamaan päätöksiin, joita hänen nimissään on tehty. Se on aika reilu maailma se elokuvateollisuus…

Kun kyseessä on isot rahat, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi isot, niin kaikenlaisten kuprujen tekeminen alkaa houkutella.

Quote:Oiskohan star wreckin kehittäjillä jotain tietoa tästä? Täysin ilmainen elokuva mutta ilmeistä on että myös kaupallisesti menestynyt elokuva ja tunnettu mailanlaajuisesti semmoinen vaikka on täysin suomenkielinen elokuva.

Eihän se tekeminen kai ihan ilmaista kuitenkaan ollut? Ainakin miestyövuosia kului aika paljon, vaikkei niistä suoraan palkkaa maksettukaan. Opintotuella ja -lainalla on kiva harrastaa :)

Quote:ok, tiedän että elokuvan tekemiseen menee rahaa ja panostusta ja ois mukava saada fyrkkaa, sitä saat jos teet semmoisen elokuvan taikka jutun josta jengi haluaa maksaa.

Vähän huolettaa, että haluaako jengi nykyään enää maksaa mistään? Ilmainen on niin helppoa, ja se ei maksa mitään. Ja ihan voin myöntää itsekin, että sillä laarilla on käyty, paljon. Jos edes minä, joka olen moralisoivinani muita, en elä opetusteni mukaan, niin kuinka moni sitten elää?

No, onhan meillä elokuvapuolella tukijärjestelmät ym. Niistä tuetaan tulevaisuudessa luultavasti entistäkin enemmän ns. taide-elokuvaa, koska kaupallista ei välttämättä ole kannattavaa tehdä, ainakaan vanhalla mallilla. Arthouse-skeidasta valtaosaa ei kyllä katsele sikakaan…