Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
lheikkila # Posted on 9.1.2011 at 11.16
Profiilikuva käyttäjästä lheikkila

Pirate0 kirjoitti:
Quote:Oiskohan star wreckin kehittäjillä jotain tietoa tästä? Täysin ilmainen elokuva mutta ilmeistä on että myös kaupallisesti menestynyt elokuva ja tunnettu mailanlaajuisesti semmoinen vaikka on täysin suomenkielinen elokuva.

Star Wreckin tekijät ovat pidättäneet itselleen tekijänoikeudet elokuvaan (http://www.starwreck.com/faq.php) Sitä saa ainoastaan kopioida ei-kaupalliseen käyttöön. Elokuvan tekijät saavat rahaa myymällä DVD-versiota (joka sisältää ekstroja) ja oheiskamaa. Uskoisin, että he ovat kieltäneet DVD-version levittämisen.

Jos immateriaalioikeuksia ei olisi, tällainenkaan rahoitusmalli ei toimisi. Kuka tahansa voisi ottaa valmistaa kopioita DVD:stä ja myydä niitä ihan siinä missä elokuvan tekijätkin.

Quote:Mikään taloudellinen panostus ei takaa menestystä vaikka kaikki taustat on kunnossa ja kaikki maailman drm:t on päällä. Joku elokuva vain kolahtaa ja toinen ei.. Sitä vain pitää turvata oma tausta siten että jos homma kusee nilkkaan niin ei mene oma elämä nurin.

ok, tiedän että elokuvan tekemiseen menee rahaa ja panostusta ja ois mukava saada fyrkkaa, sitä saat jos teet semmoisen elokuvan taikka jutun josta jengi haluaa maksaa.

Näinhän se on, paitsi silloin, jos ne immateriaalioikeudet otetaan pois. Jos teet elokuvan tai jutun, josta jengi diggaa, niin ihan kuka vaan voi myydä sitä tai jakaa sitä julkisesti ilmaiseksi, eikä sulla ole siihen mitään sanottavaa.

Ajatellaanpa, että ei-kaupallinen levittäminen sallittaisiin. Aika pian tulisi ilmainen leffapalvelu, jossa kaikki leffat, uusimmatkin, olisivat striimattavissa. Se olisi niin helppokäyttöinen, että kukaan ei haluaisi katsella leffoja netistä muulla tavalla. Samoin perustettaisiin voittoa tuottamattomia ”vuokraamoja”, josta ne ihmiset saisivat lainata leffoja, jotka eivät netistä katsele. Näistä palveluista eivät tekijät luonnollisestikaan kostuisi mitään. Millä keinoilla tekijöillä olisi mahdollisuus saada tuotantokustannuksia takaisin?