Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
OjM # Posted on 10.1.2011 at 0.51
Profiilikuva käyttäjästä OjM

”Niin, vielä ei ole tappanut. Paino sanalla vielä.”

Niin, vaikka noita sivustoja on ollut netissä jo hyvän aikaa.

Miten lähtisit perustelemaan sitä että näin tulisi käymään? Kuinka kauan aikaa tuohon mielestäsi kuluu vielä?
Etkö tässä vaiheessa voisi hieman perääntyä ja todeta että on mahdollista, että noilla striimaussivustoilla ei olekaan välttämättä kuvittelemaasi vaikutusta elokuva-alalle?

Eikö asia ole vähän näin että jos ”ammattilaisleffat” loppuvat ja kukaan ei halua niistä maksaa, ovat ne täysiä turhakkeita muutenkin? Siis uskon että jos kävisi niin kuin pelkäät, väki huomaisi että ehkä niistä kuitenkin kannattaisi maksaa. En tietenkään usko että noin tulee käymään, väkihän vapaaehtoisesti maksaa kulttuurinluomisesta kickstarterin tapaisissa sivustoissa vaikka meillä on netissä niin paljon ilmaista katsottavaa, kuunneltavaa ja luettavaa ettei kukaan meistä saa sitä kulutettua. Siis ihan laillistakin tavaraa.

Siis, ihmiset maksavat kulttuurista, vaikka heidän ei tarvitsisi. En näe syytä uskoa tuon oleellisesti muuttuvan.

Itsehän en sinänsä kannata 0-vuoden kaupallista suoja-aikaa, mutta en kuulu puolueeseen muutenkaan.

lisäys: Kickstarterin tapauksessa on huomattava, että väki maksaa vaikka heillä ei ollut _mitään_ takeita vastikkeen saamisesta. Siellä kyseessä on lahjoitukset. Väki maksoi sairaan paljon porukalle joka haluaa tehdä Facebookille kilpailijan. Kukaan ei tiennyt tuolloin minkä verran nämä osaavat koodata. Harva uskoi että FB:n kanssa edes voisi kilpailla. Silti ihmiset maksoivat.