Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
lheikkila # Posted on 13.1.2011 at 11.19
Profiilikuva käyttäjästä lheikkila

OjM kirjoitti:
Quote:Mielikuva siitä mitä tapahtuisi suoja-aikojen hävittämisestä:

”Aika pian tulisi ilmainen leffapalvelu, jossa kaikki leffat, uusimmatkin, olisivat striimattavissa. Se olisi niin helppokäyttöinen, että kukaan ei haluaisi katsella leffoja netistä muulla tavalla.”

Todellisuus:

Pienen Google-fu:n jälkeen löytyi tämmöinen.
http://www.khanekhala.com/apps/videos/videos

Siellä näkyy olevan uusinta potteria myöten. On ilmainen ja helppokäyttöinen. Myöskin näkyy toimivan, monet muut vaativat jotain bannereiden asentelua tai kyselyiden täyttämistä tai muuta.

Tsekkasin tuon Khanekhalan ja tuo ei nyt ihan ole sitä mitä ajoin takaa. Tavaraa löytyy kyllä tuolta suhteellisen nopeasti, mutta tosi satunnaisella kuvan- ja äänenlaadulla, ilman subtitlejä jne. Mielummin haen leffan vaikka Makuunista kun katselen sen tuolta.

Kokeilemistani striimipalveluista ainoastaan Spotify on käytettävyydeltään sellaisella tasolla, että sen käyttöön viitsii ryhtyä. Olisko niin, että laillisuuden sateenvarjon alla tällaista palvelua pysytytään kehittämään eri levelille?

Quote:Kun nyt todellisuus on jo siinä tilanteessa mihin kuvittelet tuon suoja-ajan nollaamisen vievän, eikö ole turha pelätä tuollaista? Siis meillä on helppokäyttöisiä striimaussivustoja, mutta ei se ole tappanut elokuvia tai tv-sarjoja vielä.

Tuo ei ole ensimmäinen. Nuo yleensä kaatuvat aikanaan kun haasteita alkaa pukata, mutta niitä tulee aina lisää. Samalla tavoin kuin torrenttisivustoja ja muitakin.

Tottakai kaikenlaisia palveluita ja träkkereitä on ja menee ja tulee, mutta vaikka perspektiivi saattaa nettimaailmassa elävältä tuntua toisenlaiselta, nykyisellään ne ovat kuitenkin melko pienen alakulttuurin juttuja. Jos tekijänoikeutta ei olisi, mikään laillisuusongelma ei estäisi näitä palveluita kehittymästä käytettävyydeltään ja olemukseltaan sellaiselle tasolle, että niistä tulisi yleisesti hyväksyttyjä valtavirrassa. Ja uskoisin että siinä vaiheessa nämä hommat olisivat taloudellisesti jumissa.

Toki mikään ei ole mustavalkoista. Vaikka Spotify pelaa nykyisen lainsäädännön ehdoilla, ei sieltä heru artisteille juurikaan sen enempää kuin vaikka torrenteista. Silti, arvostan sitä, että tekijöillä on oikeus valita, ollako mukana.