Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta! Vs:Kaupallinen suoja-aika: 0 vuotta!

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 31.10.2009 at 20.33
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Menestystä ei tosiaankaan mitata sillä, kuinka monta ääntä saadaan vaaleissa. Menestystä mitataan sillä, kuinka tehokkaasti pystymme kääntämään sekä tavallisia kansalaisia että poliitikoita kannattamaan asiaamme.”

AIVAN! Ja tällä perusteella olenkin sitä mieltä, että ääripiratismi ei toimi. Ääripiratismi on radikalismia, jolla voi menettää ääniä (kriittisesti kokonaisuutta ajatteleva äänestäjä) tai voittaa ääniä (tunteella reagoiva valmiiksi piraattihenkinen äänestäjä). Vaalien jälkeen vaikuttaminen kilpailevien puolueiden kantoihin tulee kuitenkin tapahtumaan perusteltavuuden ehdoilla, ja ääripiratismi on kuitenkin pelkkä periaate, täynnä kyseenalaistamattomia itseisarvoja. Moni muu puolue ajattelee mm. talouden aspektejakin, joten ellemme ota niitä huomioon, meillä ei ole paljoa mahdollisuutta vaikuttaa piratismiaatteen imeytymistä toisten puolueitten ajatteluun. Me emme voi muuttaa toisten puolueitten itseisarvoja! Voimme ainoastaan vakuuttaa, että tavoittelemamme asia ratkaisee ongelmia yhteiskunnassa aiheuttamatta täydellistä katastrofia kaupalliselle kulttuurituotannolle. Sinun ideologiassasi voi olla, että kaupallinen ei ole kulttuuria ollenkaan, kaupallisen kuuluukin kuolla, Creative Commons, public domain, vive la revolution, alas kapitalismi, tai mitälie, mutta usko pois, että se ei vakuuta muita (ehkä stalinistia lukuunottamatta).

Mielestäni 5-10 vuoden suoja-aika kaupalliselta kopioinnilta on hyvä ja argumentoitavissa, eikä tuo suoja-aika aiheuta kummempia piraattiaatteen vastaisia lieveilmiöitä, kun se on yhdistetty 0 vuoden epäkaupallisen kopioinnin suoja-aikaan. Tietenkin tuossa ”5-10 vuoden” kaupallisessa suoja-ajassa on yksi vika… epämääräisyys. Jos se olisi 5, ok. Jos se olisi 10, ok. Mutta 5-10 vuotta, vaikka emme haluakaan asettaa ilmeisesti eri suoja-aikoja eri tyyppisille kulttuurituotteille… eikö se ole vähän semmonen, että emme itseäkään tiedä mitä haluamme? Melkeinpä tuon voisi konkretisoida esim. 5 vuoden ideaaliin. Aina siitä voi sitten tinkiä 10 vuoteen… (mikä ei tarkoita, etteikö se voisi olla puolueohjelmassa jatkossakin 5)