Vs:Kelan maksetut etuudet ja budjetti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kelan maksetut etuudet ja budjetti Vs:Kelan maksetut etuudet ja budjetti

Julkaisija Vastaukset
Ryhtilä # Posted on 3.12.2009 at 15.47
Profiilikuva käyttäjästä Ryhtilä

Kelalla on henkilökuntaa 6 030 (30.11.2009) henkeä. Jos kansalaispalkkaan siirtymisen myötä edes puolet pystyttäisiin irtisanomaan ja tekemään jotain tuottavaa, niin säästöt olisivat noin 90 miljoonaa? (laskettu 30 000€ palkkaa ja kuluja) + ihmisten elämä helpottuisi ja säästyisi turhaa ajanhukkaamsita. Lisäksi vielä ylläpito kulut virastokomlekseista ym. säästöt.

Työ ja elinkeino keskusten työvoimamäärää en löytänyt, mutta niitä on 147 kpl, joista kansalaispalkan myötä pystyttäisiin varmasti irtisanomaan osa turhaa paperinpyöittämistä tekevistä, tai nämä henkilöt voisivat tehdä jotain oiekasti hyödyllistä, kuten vaikkapa etsiä ihmisille töitä, niin säästöjä syntyisi vielä lisää.

Kansalaispalkan myötä työnteko tulisi kannattavammaksi myös matala palkka aloilla, ja esimerkiksi taiteilijoiden ja yrittäjien elämä helpottuisi.

Olin Työttömänä viime talvena ja samalla minulla oli toiminimi nettikaupan perustamista varten. Byrokratia oli helvetillistä, koska yrittäjä ei saa työttömyysturvaa, vaikka yritys olisi kuinka pieni ja tulot kuinka vähäisiä, ellei ole julistettu jossain byrokratian sokkeloissa ns. sivutoimiseksi yrittäjäksi.

Myös yleishyödyllistä työtä tekevät ihmiset, eli vaikkapa vapaaehtois tai open source kehittelyä tekevät ihmiset saisivat ruokaa, ilman että heitä syyllistettäisiin.